Herkkuja kesään: Raparpericrumble

30.06.2014 10:50 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Kasvimaan antimista syntyy maukas raparpericrumble. Pinnalle tuleva muruseos paistuu herkullisen rapeaksi uunissa.

Näin syntyy ihana raparperipaistos:

1/2 l raparperia
1/2 l mansikoita
1/2 dl sokeria
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa
(Vanilja tai Makea mansikka)

Muruseos:
75 g Valio voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria

Tarjoiluun:
Valio Vanilla™ -vaniljakastiketta
tai
Valio-kuohukermaa
tai
Valion vaahtoutuvaa mansikkakermaa

Viipaloi raparperi. Puolita isot mansikat. Laita uunivuokaan. Ripottele päälle sokeri. Lusikoi rahka vuokaan.
Nypi pehmeä voi, kaurahiutaleet ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele rahkan päälle tasaisesti.

Paista uunissa 225 asteessa n. 20 min tai kunnes on pinnasta kauniin ruskea. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai löysäksi vaahdotetun kerman tai mansikkakerman kanssa.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

Kilpailut

Uusimmat