Herkkuja kesään: BLT-leivät
Kielen mennessään vievät tähtilippuleivät syntyvät näistä:
1 pak (170 g) amerikanpekonia
1 kpl (200 g) pihvitomaattia
4 isoa viipaletta maalaisleipää, esim Fazer
n. 3 rkl Valio normaalisuolaista voita
1/2-1 prk (à 200 g) Valio Crea® crème fraîchea (Paahdettu sipuli)
8 salaatinlehteä
Paista pekoniviipaleet rapeiksi pannulla. Viipaloi tomaatti.
Paahda leipäviipaleet paistinpannulla, voitele leivät voilla. Jos paahdat ne uunissa (muutama minuutti grillivastuksen alla), voitele leivät valmiiksi jo uuniin laitettaessa.
Levitä leivillle crème fraîchea. Rakenna leivät perinteisesti päällystäen ne pekonilla, salaatilla ja tomaatilla. Voit myös tehdä niistä kerrosleivät (kuvassa), jotka leikataan puoliksi. Tarjoa heti.
Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!
(Radio Nova, Valio)
Kuva: Valio