Rakeet pakottivat autot tien sivuun Yyterissä

07.08.2014 14:39 -

Torstaina 7. elokuuta Yyterissä satoi rakeita, joita studioon soittanut Jutta kuvaili golfpallon kokoisiksi. MTV:n uutiset pyytää paikalla olleita lähettämään kuviaan tai videoita.

Konttorin Sari Seppälä ja Annika Metsäketo saivat soiton studioon kaveruksilta, joiden rantapäivä katkesi sään muutokseen.

– Me lähdettiin kaverin kanssa Porin Yyteristä ajamaan Vaasaan päin, kertoi Jutta. Kaksikko oli ottamassa aurinkoa kuuluisilla sannoilla, kun taivas meni pilveen ja päätti lähteä pois. Rakeet tulivat täytenä yllätyksenä.

– Nyt ollaan täällä Vaasantiellä ajamassa. Täällä liikenne seisoo aivan totaalisesti, tulee ihan järkyttävän kokoisia rakeita ja tuulee. Olen täällä pelännyt, että tuulilasi menee rikki.

Rakeiden ollessa Jutan kaverin Pauliinan sanoin golfpallon kokoisia ajoivat autot tien sivuun, mutta niiden pienennyttyä tytöt uskalsivat ajaa neljääkymppiä.

MTV:n meteorologin Aleksi Jokelan mukaan näin suuret rakeet ovat mahdollisia Suomessa joka kesä.

– Mutta eihän niitä jokaisen kohdalle osu. Nyt kun katsoo tuota tutkakuvaa, tulee aika rankkaa sadetta. Porista Vaasaan päin on muodostunut  rannikon suuntainen kuurojono. Jos teillä on mahdollisuus lähettää kuvia näistä suurista rakeista, on meillä niille suuri tarve. Voitte laittaa videota tai kuvia osoitteeseen kuvat@mtv.fi, pyysi Jokela.

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat