Kuva: Shutterstock

Kotkan Meripäivät alkaneet suhteellisen rauhaisasti - Poliisi antaa myös tärkeän muistutuksen

26.07.2024 17:15 - Aaro Heiskanen

Kovamaineinen kaupunkifestivaali on nykyään Poliisin näkökulmasta aiempia vuosia rauhallisempi. Silti viitteitä häiriöiden lisääntymisestä on.

Kotkassa vietetään tällä viikolla kovassakin maineessa paistattelevaa Kotkan Meripäivät -kaupunkifestivaalia. Vuodesta 1962 lähtien järjestetty tapahtuma tunnetaan merellisestä markkinatunnelmasta, mutta myös riehakkaasta illanvietosta.

Kaakkois-Suomen poliisi kertoi tiedotteessaan tapahtuman alkaneen viime vuosia vilkkaammin. Poliisia työllistivät niin häiriötä aiheuttaneet henkilöt kuin ilmoitukset pahoinpitelyistä. Suurin osa festivaalikansasta käyttäytyi kuitenkin asiallisesti.

Vauhdikkaasti alkaneen tapahtuman toinen päivä sujui Poliisin näkökulmasta suhteellisen rauhallisissa merkeissä. Kaakkois-Suomen Poliisin komisario Kalle Heijari kertookin tapahtuman olevan nykyään aikaisempiin vuosiin verrattuna rauhallisempi. 

- Niihin [Meripäivien] alkuaikoihin verrattuna voisi sanoa, että tapahtuma on kyllä rauhallinen. Keskiviikko tosin antoi viitteitä siihen, että häiriökäyttäytymistä voisi olla enemmän, Heijari kommentoi Voice.fi:lle.

Virkavalta joutui keskiviikkona puuttumaan esimerkiksi tilanteisiin, joissa isompi joukko oli kohdistanut väkivaltaa yksittäistä henkilöä kohtaan.

Edellisenä vuonna tapahtumaa vietettiin sateisissa merkeissä, ja komisario uskookin lämpimän kelin vaikutuksen näkyvän illan kulussa.

- Voi olla, että kun on paljon ihmisiä liikenteessä, ja alkoholia kuitenkin kuluu, niin se saattaa vaikuttaa tehtävien määrään.

Heijari kertoo Poliisilla olevan tapahtuman aikaan resursseja käytössä koko Poliisilaitokselta. Vastuu ei ole myöskään yksin Poliisilla, ja Heijari muistuttaakin myös tapahtumajärjestäjän vastuusta.

Vastuu on myös juhlijalla. Tänään julkaistussa tiedotteessa komisario Henrik Westerberg muistuttaakin huolehtimaan itsensä lisäksi myös kanssaihmisistä.

Pidä itsestäsi ja kaverista huoli. Älä jätä päihtynyttä tai pulassa olevaa yksin, Westerberg muistuttaa tiedotteessa.

Lue myös: Yksi Flow Festivalin esiintyjistä perui tulonsa - nyt tilalle on saatu korvaaja

Lue myös: Iskelmä Festivaalit Porissa ja Himoksella keräsivät ennätysyleisön

Lähde: Kaakkois-Suomen Poliisilaitos

Kilpailut

Uusimmat