Kuva: SHUTTERSTOCK

Ensi viikolla Suomeen iskee kaksi syysmyrskyä – tälle päivälle osuu ensimmäinen, ennustaa Foreca

20.09.2024 12:15 - Rebekka Silvennoinen

Luvassa on tavanomaista sateisempi viikko.

Vielä tänään perjantaina 20. syyskuuta voidaan etelässä mitata yli 20 asteen lukemia, mutta pohjoiseen saapuu jo kylmää ilmaa, kertoo Foreca. Sää kylmenee viikonlopuksi koko maassa ja hallaa ja jopa yöpakkasta voi olle eteläistä Suomea myöten. 

Ensi viikko on kuitenkin Suomessa selvästi tavanomaista sateisempi ja pohjoisessa Suomessa tavanomaista kylmempi. Viikon ensimmäiset sateet leviävät tämän hetken ennusteen mukaan jo maanantaiaamuna länsirannikolle ja Pohjois-Pohjanmaalle.

– Sademäärät ovat epävakaisessa säässä selvästi normaalia suurempia kaikkialla Suomessa. Itä-Euroopan lämpöä yltää hieman eteläisimpään Suomeen, toisaalta Pohjois-Suomessa viikko on selvästi normaalia kylmempi, ennustaa Forecan päämeteorologi Kristian Roine.

Lapissa sateen ennustetaan tulevan etenkin tiistaiyönä myös räntänä tai jopa lumena. 

Suomeen voi iskeä ensi viikolla jopa kaksi syysmyrskyä. Ensimmäisen ennustetaan osuvan keskiviikolle. 

– Torstaina sekä loppuviikolla uusi matalapaine tuo Suomeen lisää runsaampia sateita. Näillä näkymin tiedossa on jälleen myrskytuulia merialueille ja runsaita sateita koko maahan. Tuulet puhaltavat etelästä ja lämpötilat pysyttelevät sateista huolimatta melko korkeissa lukemissa, Kristian Roine sanoo.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa sadetta ennustetaan kertyvän viikon mittaan 50-90 millimetriä, joka vastaa normaalia koko kuukauden sademäärää. Maan etelä- ja keskiosassa viikon sadekertymät ovat 15–40 millimetriä, etelärannikolla ja Pohjanmaalla paikoin 50 millimetriä.

Lue myös: Tupakkaveroon huima korotus

Lue myös: Vuoden 2024 Roosa nauha on paljastettu – suunnittelijoina suosikkiyhtye

Lue myös: Poliisi teki karmean löydön Helsingissä: takavarikoivat satoja kiloja luvatonta karhunlihaa

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat