Kuva: Kruunusillat-raitiotie

Hakaniemestä maan alta löytynyttä mysteerimötikkää porattiin - sisältö herätti vain lisää kysymyksiä

20.09.2024 11:45 - Minttu Tikkanen

Lähipäivinä mötikkä kuvataan sisältä päin.

Päivitetty: Mötikän tutkimukset on perjantaina iltapäivällä saatu päätökseen, ajantasaiset tiedot löydät tästä artikkelista.

Kruunusillat-työmaalta Hakaniemestä tällä viikolla löytyneeseen erikoiseen, betoniseen "mysteerimötikkään" on porattu reikä tutkimusmielessä.

Mötikkä paljastui maan alta kaivausten yhteydessä. Betonimötikkää porattaessa paljastui, että mötikkä onkin sisältä ontto, mutta sen tarkempaa sisältöä ei onnistuttu vielä selvittämään. Asiasta tiedotetaan Kruunusillat-raitiotien Facebook-sivuilla. Onttous herättää kuitenkin vielä enemmän kysymyksiä mötikän historiasta ja käyttötarkoituksesta.

Betonia saatiin porata noin 30 senttimetrin paksuudelta ennen kuin terä meni läpi ja paljasti mötikän sisältä ontoksi. Jos mötikkä olisi ollut umpinainen, olisi se heti sulkenut joitain vaihtoehtoja pois ja ollut todennäköisesti esimerkiksi vanhan nosturin perustus. Nyt se vaihtoehto vaikuttaa epätodennäköiseltä, sillä perustukset ovat yleensä umpibetonia. Onton rakennelman sisuksista ei ole vielä arviota. 

Kun selvisi mötikän olevan ontto, laajennettiin reikää, jotta sinne voidaan laittaa tutkimuskameran, joka tuonee jälleen lisää tietoa mötikän sisällöstä. Perjantaina iltapäivällä kuvaukset oli jo saatu suoritettua.

Samassa päivityksessä kerrotaan myös yleisön arvuutelleen innokkaasti, mitä mötikkä mahdollisesti voisi pitää sisällään. Veikkauksiksi on heitelty esimerkiksi metroon liittyviä ylimääräisiä rakenteita ja hylättyä väestönsuojan varauloskäyntiä.

Julkaisun voit katsoa alta tai täältä.

Lue myös: Helsinki suunnittelee keskeisen kadun sulkemista autoilta ja muuttamista kävelyalueeksi

Lue myös: Useat eri tietyöt keskeisillä paikoilla Helsingissä viivästynevät - syynä urakoitsijan konkurssi

Lue myös: Jälleen yksi vilkasliikenteinen katu menee remonttiin Helsingissä

Juttuun päivitetty 20.9. klo 13.30: Tutkimukset on saatu tehtyä ja mötikän arvoitus ratkennut.

Kilpailut

Uusimmat