Kuva: AOP

Polkupyörällä liikkunut lapsi jäi linja-auton alle Vaasassa - poliisilta uutta tietoa tapauksesta

23.10.2024 11:15 - Sanni Seppä

Lapsi ei ole enää kriittisessä tilassa.

Poliisi tiedotti maanantaina 21. lokakuuta, että polkupyörällä liikkunut lapsi oli jäänyt linja-auton alle Vaasassa. Tapaus sattui Kortelaaksontien ja Mäntymaantien risteyksessä. Tapaus sattui kahdeksan aikaan aamulla. Onnettomuushetkellä oli pimeää ja satoi tihkua.

Lapsi loukkaantui vakavasti onnettomuudessa, ja hänet vietiin sairaalahoitoon. Poliisin mukaan lapsi ei kuitenkaan ole enää kriittisessä tilassa.

Tutkinnan edettyä poliisilla on nyt hyvä käsitys tapahtuneesta. 

Poliisin tiedotteen mukaan linja-autonkuljettaja oli klo 7.50 aikaan ajanut Kortelaaksontietä pitkin ja kääntynyt oikealle Mäntymaantielle. Pyöräilevä lapsi oli samanaikaisesti ylittänyt Mäntymaantietä suojatietä pitkin, osuen kääntyvän linja-auton kylkeen ja sen jälkeen jäänyt liikkuvan linja-auton alle. Tien valaistus oli heikko, pyörätiellä ei ole erillistä valaistusta ja risteysalueella oli tietyömaa.

Linja-auton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta. Tutkintanimikkeet voivat muuttua esitutkinnan edetessä.

Poliisi kertoi aiemmin loukkaantuneen lapsen olevan 10-vuotias, mutta tämä tieto on nyt korjattu. Lapsi on alakouluikäinen, mutta ei 10-vuotias.

Lue myös: 10-vuotias lapsi jäi linja-auton alle - loukkaantui vakavasti

Lue myös: Lapset löysivät ruumiin teltasta Rovaniemellä

Lue myös: Nuorten kostotoimet ja väkivallankehotukset somessa huolestuttavat: "Kuvaamalla väkivaltaa, ruokit väkivaltaa"

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat