Kuva: Fotolia

Kahvipöydän ykkösherkku on supermaukas rahkamunkki - näin teet itse

12.03.2017 08:15 - Karoliina Kotala

Vaikka vappuun onkin vielä aikaa, voi nyt jo keittiössä loihtia tarjolle suussa sulavia herkkumunkkeja.

Vaikka munkit eivät välttämättä ole valmistukseltaan nopeimpia kahvipöydän tarjottavia, ovat ne yleensä aina vaivan arvoisia. Erityisen maukas resepti syntyy, kun taikina pitää sisällään maitorahkaa. Alla helppo ja nopea taikinaohje.

Sitruunaiset rahkaherkkumunkit

Vajaa 300 g maitorahkaa

1 kananmuna

60 g voita

1 tl raastettua sitruunankuorta

2 rkl sitruunamehua

3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl kardemummaa

1/3 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

Kypsentämiseen vajaa litra rypsiöljyä.

Sokeroimiseen reilusti hienoa sokeria.

1. Sulata ja jäähdytä voi.

2. Sekoita keskenään jäähtynyt voi, kananmuna ja rahka.

3. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää taikinaseokseen. Purista myös sitruunan mehu ja lisää seokseen.

4. Sekoita erikseen kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

5. Ota tukeva teräskattila ja kuumenna siinä öljy noin 170-180 asteeseen. Voit testata onko öljy riittävän kuumaa tiputtamalla pienen leipäpalan öljyyn. Jos leipäpala ruskistuu parissa minuutissa, on öljy sopivan kuumaa.

6. Pyöritä taikinasta pieniä palloja jauhotetuin käsin. Laita varovasti 3-4 munkkia kerralla kattilaan ja kypsennä, kunnes munkit ovat kauniin värisiä.

7. Nosta munkit talouspaperin päälle, jotta enin öljy saa valua pois. Sokeroi munkit lämpiminä pyörittelemällä niitä keittolautasella, jolla on reilusti sokeria.

8. Tarjoa herkkumunkit tuoreena.

Lue myös: Supermaukas leipä syntyy kokemattomaltakin leipurilta – kokeile helppoa reseptiä

Kilpailut

Uusimmat