Aamiaisherkku, jota koko perhe rakastaa: Kokeile maistuvia pekonimuffineja
Jos perinteiset pannukakut ja vohvelit alkavat jo maistua turhankin tutuilta, ota vaihteeksi kokeiluun maistuva suolainen herkku. Pekonimuffinit syntyvät keittiössä kohtuullisen nopeasti ja maistuvat koko perheelle. Yli jääneet aamiaiseväät toimivat myös vaikkapa erinomaisena välipalana.
Pekonimuffinit
2 kananmunaa
200 g kermaviiliä
0,5 dl juustoraastetta
3 dl sämpyläjauhoja
1 pkt (noin 150-200 g) pekonia
100 g voita
2 tl leivinjauhetta
200 g maustettua valkosipuli- tai paprikatuorejuustoa
kourallinen tuoretta korianteria pienemmäksi pilkottuna
Lisäksi tarvitset noin 15 kpl muffinivuokia
1. Paista pekoniviipaleet esimerkiksi uunissa. Levitä pekonisiivut leivinpaperin päälle ja aseta pelti kylmään uuniin. Aseta lämpö 225 asteeseen ja paista noin 25 minuuttia, riippuen uunin tehosta.
2. Nosta rapeat pekonit pois, valuta talouspaperin päällä, anna jäähtyä ja hienonna veitsellä pieneksi muruksi.
3. Sulata voi ja lisää joukkoon kananmunat ja kermaviili. Lisää vielä joukkoon juustoraaste ja puolet pekonimuruista sekä korianteri.
4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe hyvin sekaisin ja lisää jauhot seokseen varovasti sekoittaen.
5. Lisää taikina ruokalusikalla muffinivuokiin ja paista uunin alaosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
6. Kun muffinit ovat jäähtyneet, levitä niiden päälle tuorejuustoa reilusti sekä lopuksi sirottele päälle loput pekonimurut.
Lue myös: Rocky Road –herkku on todellinen suklaaklassikko – katso resepti, joka sopii pähkinäallergikollekin