Kruunaa kesäinen ateria helpolla ja supermaukkaalla hyveellä - kokeile ja rakastu!
Jälkiruokaa ei kannata unohtaa kesälläkään, sillä se todella kruunaa maittavan aterian. Jos et kuitenkaan halua kuluttaa tunteja keittiössä kokkaillen, kokeile herkullista hyvettä, johon tulee raparperia ja banaania.
Raparperihyve
0,5 l pilkottuja ja kuorittuja raparperinvarsia
2 banaania
1 tl kanelia
100 g sulaa voita
1,5 dl fariini- ja palmusokerin sekoitusta (myös tavallinen sokeri käy)
3 dl neljän viljan hiutaleita
0,5 dl korppujauhoja
1. Ota paistonkestävä piirakkavuoka ja voitele se huolellisesti.
2. Ripottele vuoan pohjalle tasaisesti raparperit ja banaanisiivut. Ripottele päälle kaneli tasaisesti.
3. Sekoita astiassa keskenään voi, sokeri, puurohiutaleet sekä korppujauhot. Painele hyvin sekoitettu seos vuoan päälle.
4. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia.
5. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki! Voit varioida hyveen täytteitä mielesi mukaan ja kokeilla esimerkiksi vadelmaa tai mansikkaa raparperin sijasta.
Lue myös: Tiesitkö, miksi paistinpannun kahvassa on reikä? Vastaus saattaa yllättää
Lue myös: Jääpala pihvin päälle, omenamehua makkaralle: grillauksen yllättävät ja toimivat superniksit