Herkullinen sinihomejuusto-parsakaalisosekeitto vie kielen mennessään - katso resepti
Parsakaali ja sinihomejuusto ovat mitä mainioin yhdistelmä. Peruna on tästä sosekeitosta jätetty kokonaan pois, mutta hauskaa makua keittoon tuo omena. Alla maistuva resepti:
Sinihomejuusto-parsakaalisosekeitto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä tai 2 teelusikallista valmista valkosipulimurskaa
1 kg parsakaalia
1 iso omena
7 dl vettä
1 tl suolaa
150 g sinihomejuustoa
3 dl maitoa
voita paistamiseen
1. Kuori sipulit ja hienonna ne. Pilko myös parsakaalit ja kuori ja paloittele omena.
2. Kuullota sipulit voissa kattilassa. Lisää kattilaan vesi ja suola sekä parsakaalit.
3. Keitä viitisen minuuttia ja lisää joukkoon omenakuutiot. Keitä, kunnes omenatkin ovat pehmeitä.
4. Nosta kattila levyltä ja kaada keitinvesi toiseen astiaan. Lisää joukkoon maito ja sinihomejuusto ja soseuta hienoksi. Lisää joukkoon tarvittaessa keitinvettä, kunnes keitto on sopivan paksuista.
5. Lämmitä vielä valmista keittoa liedellä, jotta se on tarpeeksi lämmintä. Tarjoile vaikkapa tuoreen leivän kanssa.
Lue myös: Herkullisen kukkakaalikeiton salaisuus on runsas valkosipuli