Kuva: Shutterstock

Praha kieltää öiset pubikierrokset - kaupunkiin halutaan enemmän kulttuurimatkailijoita

15.10.2024 22:15 - Reija Saarinen

Apulaispormestarin mukaan Prahaan ei haluta vierailijoita, jotka tulevat vain paikalle hetkeksi humaltuakseen.

Tšekin pääkaupunki Praha kieltää matkatoimistojen järjestämät öiset pubikierrokset, kertoo muun muassa The Guardian. Syynä on se, että kaupunki haluaa paikalle enemmän kulttuurimatkailijoita.

Praha on ollut pitkään muun muassa polttariseurueiden ja pubikulttuurista kiinnostuneiden matkailijoiden suosiossa. Nyt kaupungin toiveena on kuitenkin muuttaa suuntaa. Asiasta kertoi maanantaina kaupungin apulaispormestari Zdenek Hrib. 

- Opastettuja kierroksia ei jatkossa ole mahdollista järjestää ilta kymmenen ja aamu kuuden välillä.

Tšekin ravintola- ja hotelliliiton johtaja Vaclav Starek ylisti päätöstä. 

- Matkan kaupungin keskustaan olutta etsimään ovat olleet ongelma niin paikallisille kuin joillekin turisteille. En usko, että tämä haittaa lainkaan ravintolatoimintaa. Ketään ei kielletä käymästä pubissa, mutta nämä kierrokset ovat jotain sellaista, mitä me emme tarvitse.

Monet muutkin Euroopan maat ovat viime aikoina ottaneet käyttöön erilaisia keinoja massaturismin haittojen ehkäisemiseksi. Muun muassa Espanjan Baleaarien saarten hallitus hyväksyi aiemmin tänä vuonna uuden asetuksen, jonka mukaan alkoholin myynti kielletään kokonaan 21:30-8:00 välisenä aikana Ibizan ja Mallorcan alueilla. Amsterdamissa sen sijaan ongelmaa yritetään kitkeä hotellien rakentamista rajoittamalla. 

Lue myös: Suomalaisten matkailu kääntyi nousuun - katso, mitkä olivat suosituimmat ulkomaankohteet

Lue myös: Suositut matkailusaaret määräävät nyt pääsymaksun turisteille

Lähde: The Guadian

Kilpailut

Uusimmat