Juustoleipä on täydellinen herkku pakkaspäiviin - katso Sirly Ylläsjärven maukas resepti
Keittiömestari Sirly Ylläsjärven Elämäni Lappi -podcastin uudessa jaksossa vieraana on Emma Kimiläinen. Jakson resepti on Sirly Ylläsjärven juustoleipä. Se on täydellinen herkku talvisiin pakkaspäiviin, leffailtaan tai vaikka mökille Lapin reissulle. Helppo valmistaa grillissä!
Raaka-aineet:
1 iso vaalea leipä, ranskanleipä tai vastaava
4 valkosipulinkynttä
1 nippu persiljaa
300 g voita
400 g raclettejuustoviipaleita
suolaa ja mustapippuria
Ohje:
Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään.
Lämmitä kaasugrilli tai hiiligrilli 200 asteeseen.
Leikkaa leipään viillot pitkittäin ja poikittain, kuten kuvassa. Nosta leipä Weberin paistovuokaan tai pannulle. Pilko kuorittu valkosipuli sekä persilja (säästä hieman viimeistelyyn) ja sekoita pehmeään voihin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Voitele välit reilusti valkosipulivoilla ja laita juustoviipale jokaiseen väliin.
Paista grillissä kunnes juusto on kunnolla sulanut. Koristele persiljalla ja tarjoile kuumana! Viinisuositus BOOM BOOM Syrah 2018.
Lue myös: Kun kerran teet napolilaisen pizzan, paluuta ei ole - ota Sirly Ylläsjärven resepti haltuun!
Podplay, Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.