Hirviburgeri tuo Lapin makua arkeen - ota haltuun keittiömestari Sirly Ylläsjärven resepti
Keittiömestari Sirly Ylläsjärven Elämäni Lappi -podcast-tuotantokauden viimeisessä jaksossa vierailee yrittäjä Heidi Seikkula, jolla on Ylläsjärven kanssa ystävyyttä takana jo 11 vuotta.
Podcastin jokaisessa jaksossa on tapana jakaa ruokaresepti ja tämä jakso ei ole suinkaan poikkeus. Viimeisen jakson kunniaksi reseptiksi on suunniteltu tällä kertaa grillattu hirviburgeri.
- Yksi asia on kuitenkin fakta, grillatut burgerit ovat ylivoimaisesti parhaita, Ylläsjärvi toteaa tiedotteessa.
Sirly Ylläsjärven Hirviburger neljälle
Raaka-aineet:
720g hirvenjauhelihaa
200 g koskenlaskijajuustoa
1 iso sipuli
2 sinkku valkosipulinkynttä
4 briossi / hampurilaissämpylää.
Suola + pippuri
Cheddaria tai vaikka savujuustoa
4 tl ketsuppia
4 rkl aiolia
Salaattia
Ohje:
Kuumenna kaasugrilli tai hiiligrilli 200 asteeseen. Leikkaa sipulit pieneksi silpuksi ja kuullota pannulla grillissä tai keittiössä. Sekoita hirvenjauheliha, sipulit, suola ja pippuri keskenään. Nypi joukkoon sulatejuusto ja muotoile 180g pihvejä 4 kappaletta. Grillaa pihvit grillissä ja nosta lopuksi juustosiivu päälle, jotta se sulaa.
Lämmitä hampurilaissämpylät grillissä molemmin puolin ja aloita kasaaminen. Pohjalle ketsuppi, salaatti ja sitten pihvi, jossa päällä sulanut juusto, kanteen aioli, ja kaikki on valmista. Nauti heti!
Koko podcast jakson voit kuunnella täältä.
Voice.fi, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä ovat kaikki osa Bauer Mediaa.
Lue myös: Herkullinen rapurisotto maistuu ympäri vuoden - katso keittiömestari Sirly Ylläsjärven resepti!
Lue myös: Sara Parikka jakoi mielenkiintoisen reseptin, seuraajat innostuivat: "Menee testiin!"