Ruoka-aineet, joita et ole välttämättä keksinyt pakastaa - lue lista
Marjat, sienet, leivän tai vaikkapa lihan voi pakastaa, mutta on paljon muitakin ruoka-aineita, joiden käyttöikää voi pidentää pakastuksen avulla. Femina-julkaisu listasi keittiöstä löytyvät ainesosat, jotka säilyttävät makunsa myös pakastimessa.
Juusto
Jos et esimerkiksi ole käyttänyt koko juustoraastepussia ruuanlaittoon, mutta haluat säilyttää sen tuoreena, voit laittaa juustoraasteen pakkaaseen. Ripottele pakastuspussiin hieman maissijauhoa, jotta juustoraaste pysyy pakastumisesta huolimatta erillään. Näin se on nopeammin käyttövalmis, eikä sinun tarvitse sulattaa sitä tunteja.
Hedelmät
Iso osa hedelmistä ei siedä kylmää, mutta esimerkiksi banaani on erittäin hyvä herkku pakastettuna. Jos haluat säilyttää banaania pidempään, voit laittaa sen jopa kokonaisena pakastimeen ja käyttää sen esimerkiksi leivontaan, kun haluat sen sulattaa. Toinen vaihtoehto on viipaloida banaani, laittaa viipaleet pakastepusseihin ja pakastaa ne. Saat oivan herkun tai upean kermaisen ja makean maun esimerkiksi smoothieihin.
Chili
Chili säilyttää suurimman osan tulisuudestaan pakastimessa, joten voit käyttää kokonaisia chilejä ruuanlaittoon koko talvikauden ajan.
Avokado
Avokadon koostumus muuttuu helposti pakastimessa, mutta sen maku säilyy herkullisena. Jos olet aikeissa tehdä esimerkiksi guacamolea, pakastetut avokadot ovat täydellinen vaihtoehto siihen.
Jauhot ja ryynit
Kyllä, jauhotkin voivat mennä vanhaksi. Usein kaappien kätköistä löytyy vanhoja ryynejä tai jauhoja, jotka tulee helposti heitettyä pois. Nyt niiden elinikää voi pidentää laittamalla jauhot ja ryynit pakastepusseihin ja pakastaa ne.
Taikinat
Meille kaikille iskee joskus makeanhimo tai yllätysvieraat tulevat piakkoin kylään. Tuolloin olisi kätevää, jos pakastimessa olisi taikina valmiina esimerkiksi suklaakekseille ja miksei voisi ollakin. Julkaisun mukaan pakastimeen voi leipoa valmiiksi taikinan, jonka sulattamisessa menee vain hetki. Taiot nopeasti keksejä tai piirakan pöytään kätevän niksin avulla.
Sipsit
Jos kotona on sellainen tilanne, että sipsejä on lasten syntymäpäivien jäljiltä jäänyt ylitse, mutta pussiin niitä ei viitsi enää laittaa. Ne voi julkaisun mukaan myös pakastaa.
Kerma
Kuohukerma ei enää vaahtoudu sen jälkeen, jos se on pakastettu, mutta sitä voi käyttää ruuanlaittoon. Kerma tai maito säilyvät pakkasessa myös.
Lue myös: Tomaatin syömisestä on yllättävää hyötyä keuhkoille - voi korjata olemassa olevia vahinkoja
Lue myös: Eniten kaloreita sisältävät hedelmät listattiin - onko lempihedelmäsi joukossa?
Lähde: Femina