Kolme syytä, miksi edesmenneen Willie Garsonin Sinkkuelämää-hahmo oli verraton
Tällä viikolla viihdemaailma kohahti, kun suru-uutinen näyttelijä Willie Garsonin kuolemasta tuli tietoon. Garson tunnetaan parhaiten Stanford Blatchin roolista Sinkkuelämää-sarjassa. Hahmo tuli tutuksi Carrie Bradshawin (Sarah Jessica Parker) parhaana miespuolisena ystävänä. Garson nähtiin myös Sinkkuelämää-elokuvissa. Hän on ollut mukana myös tulevassa Sinkkuelämää-sarjan jatko-osassa And Just Like That -sarjassa.
Rakastetun näytteijän viimeiset roolityöt saatetaan siis nähdä lähitulevaisuudessa. Poimimme syitä, miksi Stanford Blatch on loistava hahmo, jolta voimme oppia paljon.
Ystävä, jollaista jokainen tarvitsee
Stanford muistetaan viisaana, hauskana ja lojaalina ystävä, jollaisen jokainen tarvitsee. Carrie saa häneltä suoria ja tärkeitä neuvoja. "Stanny" ei pelkää olla myöskään haavoittuva ja juuri tällaisia inhimillisiä piirteitä katsojat rakastavat.
Terapia kunniaan
Sinkkuelämää-sarjaa esitettiin vuosina 1998-2004. Terapian tärkeydestä puhutaan nyt ilahduttavan paljon, mutta samaa ei voi sanoa 2000-luvun taitteesta - ainakaan Suomessa. Stanfordilla oli sen sijaan sarjassa ennakkoluuloton ja terve suhtautuminen mielenterveyden hoitamiseen. Tämä kävi ilmi toisella kaudella esitetystä kohtauksessa, jossa Carrie pohtii terapian tarvettaan.
"Miten sinulla ei ole terapeuttia? Tämä on Manhattan. Myös terapeuteilla on terapeutteja. Minulla on kolme", kuuluu Stanfordin ikoninen vastaus.
Esikuva
Homomiehet eivät olleet aivan tavallinen näky 20 vuoden takaisissa tv-sarjoissa. Niinpä Stanford toimi upeana esikuvana monelle. Vogue Scandinavian toimittaja Allyson Shiffman antoi äänen oman elämänsä parhaalle homoystävälleen, toimittaja Mathias Rosenzerigille ja kysyi, mikä merkitys hahmolla oli tämän elämässä.
"Willien esittämä Stanford näytti nuorille homomiehille jotain sellaista, jota olimme nähneet varttuessamme vain harvoin: ketjussa polttava, nettideittaileva ja Cosmopolitaneja juova roolimalli", hän kuvailee ja jatkaa, että hahmo rikkoi homoystävän ahtaat rajat ja muutti ne paljon suuremmiksi.
"Tämän myötä homomiehet oppivat, että meikin voimme olla jotain enemmän", Rosenzweig toteaa.
Lue myös: Oletko Sinkkuelämää-tietäjä? Testaa ja vastaa 10 visaiseen kysymykseen