Kurkkaa resepti: Maailman helpoin leipä a la Matti Ylönen
Kuuntele reseptin tärkeät yksityiskohdat ja maistajaiset:
Resepti on helppo:
7 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
3,5 dl vettä
Ainekset kulhossa sekaisin, ei tarvitse vaivata. Peittele kelmulla ja anna kohota 12-15 tuntia huoneenlämmössä.
Laita kannellinen pata uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kumoa jauhotetulle pöydälle taikina ja kääntele itsensä yli muutaman kerran.
Ota kuuma pata uunista ja kumoa taikina siihen. Paista kannen kanssa 30 minuuttia ja ilman kantta vielä 15 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä.
Kumoa leipä pöydälle ja anna jäähtyä hetken. Ei muuta kuin ääntä kohti!
Vieläkö muistat 80-luvun suosikkireseptin: Lohta astianpesukoneessa!
Meri-Tuuli Lindström teki keittokirjan mökkiläisille
Tuomas Rajala yllätti marttana: Ota talteen perunarieskojen resepti