Resepti: Nigerialainen pulla

04.10.2015 15:04 -

Sunnuntaina vietetään vietetään kansallista korvapuustipäivää. Maailmalta löytyy vastineita Suomen perinteiselle kahvin kyytipojalle.

Länsi-Afrikassa kurkkua lämmitetään inkivääriteellä ja suu laitetaan makeaksi Nigerian bunilla. Nigerialainen pulla saa säväyksen kookosmaidosta ja se on mahdollista valmistaa myös vegaanisena.

Nigerialaiseen pullaan tarvitaan:

250 g vehnäjauhoja

5 g sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 kanamuna (vegaanisessa versiossa jätetään pois)

150 ml kookosmaitoa (vaihtoehtoisesti voi käyttää vettä)

 

Ainekset sotketaan kulhossa kasaan ja paistetaan samaan tapaan kuin munkit pieninä palleroina öljyssä, muttei yhtä tummiksi.

Maistuvat erityisen hyvin tuoreesta inkivääristä tehdyn teen kanssa.

 

Resepti saatu Helsingin Vallilan African pots -lounaspaikalta.

Kilpailut

Uusimmat