Huipulle parasta – Eero Ettalalle Gourmet burger

30.12.2015 21:00 -

Lumilautailija Eero Ettala kävi Cooking with Kasmir -ohjelmassa Kasmirin ja Axl Smithin vieraana. Jaksossa valmistetaan gourmet burgereita lumilautailujuttujen lomassa.

Elämä on juhla -jaksossa valmistuvat Gourmet burgerit. Resepti on kahdeksalle burgerille.

Valmistusohjeet

Pihvit:

500 g entrecotea
500 g härän rintaa
500 g härän sisäpaistia

Valmistus

Jauha lihat lihamyllyllä. Muotoile niistä noin 200 gramman kokoisia pihvejä.


Punasipulihilloke:

3 isoa punasipulia
Tilkka punaviiniä
Tilkka punaviinietikkaa
Ripaus sokeria

Valmistus

Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Karamellisoi sipulit pannulla punaviinin, punaviinietikan ja sokerin kanssa.

Portobellosienitäyte:

Iso rasia portobellosieniä
Nokare Valion voita
Tilkka tryffeliöljyä
Ripaus suolaa

Valmistus

Viipaloi portobellosienet ja paista pannulla voissa, kunnes niissä on hyvä väri. Mausta sienet suolalla ja tryffeliöljyllä.

Muut täytteet:

170 g Valio AURA® juustoa viipaloituna
Gruyere juustoa (mitä vanhempi, sen parempi)
Rucolaa
French’s sinappia

Briossitaikina:

7 kananmunaa
80 g sokeria
150 g Valio täysmaitoa
15 g hiivaa
700 g Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja tai Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
200 g suolatonta voita
20 g suolaa

Voiteluun:
Maitoa
Kananmuna

Valmistus

Sekoita monitoimikoneessa kananmunat, maito, sokeri ja kuivahiiva. Jatka kunnes sokeri on sulanut kokonaan seokseen. Sekoita loput kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet seokseen vähän kerrallaan ja sekoita rauhallisesti, kunnes taikina muistuttaa paksua kakkutaikinaa. Nosta sekoitusvauhtia saadaksesi taikina kiinteämmäksi. Lisää taikinaan voi. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (noin 20-25 minuuttia).

Nosta taikina voideltuun kulhoon, peitä kelmulla ja laita se jääkaappiin kahdeksi tunniksi, kunnes taikina on jämäkkä muttei tahmea. Jäähdyttäminen helpottaa taikinan työstämistä. Muotoile pellille taikinasta kahdeksan noin kymmenen gramman kokoista palloa ja peitä ne kelmulla. Nostata palloja noin kaksi tuntia, kunnes niiden koko on tuplaantunut. Voitele kohonneet sämpylät muna-maitoseoksella. Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia.

 

Katso jakso:

Kuva: Jook Joint

Katso aikaisemmat jaksot ja reseptit:

Kilpailut

Uusimmat