Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Jouluhalko
Joulu tekee pikkuhiljaa tuloaan, niinpä Vapun resepteissä tällä kertaa leivotaan jouluhalko.
Jouluhalko
Ainekset:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl kanelia
½ t jauhettua neilikkaa
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua kardemummaa
Täyte:
1 rasia omenamameladia tai omenahilloa
1 tl kanelia
½tl inkivääriä jauhettua
Suklaavaahto:
125g tummaa suklaata
250g maitorahkaa
½dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2½dl vanhanajan vaniljakastiketta (Flora, Valio, yms.)
koristeluun:
suklaarouhetta
suklaamakeisia tai mitä haluat
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinaan, varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille koko paperin alalta neliön muotoon. Paista pohjaa noin 7-8minuuttia 200 asteisessa uunissa. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille.
Suklaavaahtoa varten sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita jäähtynyt suklaa rahkaan ja lisää sokerit sekä vaniljakastike. Sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta marmeladi tai hillo kanelilla ja inkiväärillä. Levitä se pohjan päälle tasaiseksi. Levitä sen päälle 2/3 osaa rahka-suklaaseoksta. Kääri levy rullalle kuten kääretorttu. Voit tässä vaiheessa antaa tortun levätä tarjoiluun asti tai jos tarjoat heti, levitä loppu seos kääretortun pinnalle ja sivuille ja koristele haluamallasi tavalla.