Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Pauliinan anopin Spaghetti con aglio, olio e peperoncino
Tammikuussa Vappu valmistaa kuuntelijoiden lähettämiä reseptejä. Halukkaat ovat voineet lähettää omia ja erityisesti italialaisia reseptejä, joita Vappu testaa kotonaan.
Nyt testataaan kuuntelijamme Pauliinan anopin, Biancan resepti, joka on aito sisilialainen, ruokaa rakastava nonna.
Resepti kuuluu seuraavasti:
Spaghetti con aglio, olio e peperoncino
-eli spaghettia valkosipulilla chilillä ja oliiviöljyllä 4 hengelle
320 gr spaghettia
60 gr oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
puolikas chilipalko
suolaa
persiljaa
parmesaaniraastetta
Laita spaghetti suolattuun kiehuvaan veteen, lisää liraus öljyä, ettei spaghetti tartu. Laita öljy kuumenemaan paistinpannulle miedolle lämmölle.
Leikkaa valkosipuli pieniksi palasiksi tai siivuiksi ja paista sitä öljyssä chilin kanssa, kunnes valkosipuli on kauniin kullankeltainen.
Poista levyltä ja suolaa hieman. Keitä spaghettia, mutta älä liian kypsäksi kuten Suomessa on tapana. Valuta vesi ja sekoita öljyseos spaghetteihin.
Tarjoile hienonnetun persiljan kanssa ja muista laittaa kunnon tujaus parmesaania päälle. Buon appetito!!!!
-Vappu