Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Spagettivuoka
Tämä spagettivuoka on koko perheen herkkuruokaa, ainakin jos katson empiirisen testini tuloksia. Minä teen tätä monesti, kun lapsia on tulossa kylään ja aina kerään kehuja vuoallani. Tämä on hyvää yksinkertaista kotiruokaa!
Monessa perheessä myös taistellaan, jotta lapsi saataisiin syömään enemmän kasviksia. Tähän vuokaan kesäkurpitsa häviää niin, etteivät pikkunaperot edes huomaa popsivansa tuota herkullista vihannesta. Tämän voi myös tehdä hyvin edellisenä päivänä valmiiksi ja se säilyy hyvin muutamia päiviä.
Spagettivuoka
1pss Myllyn Paras keltaista rakettispagettia
500g naudan-, tai nauta-sikajauhelihaa
500g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
loraus oliiviöljyä
n. 3dl ruokakermaa
½tl paprikajauhetta
suolaa, mustapippuria
basilikaa tai oreganoa tuoreena tai kuivattuna
½ pss juustoraastetta
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Täytä iso kattila vedellä ja laita kiehumaan. Lisää veteen 1 tl suolaa. Silppua sipulit ja kuullota niitä pannulla tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon jauheliha, ja paista se murumaiseksi, niin että se ruskistuu.
Sillä aikaa, kun jauheliha ruskistuu, pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Lisää kesäkurpitsat jauhelihaseokseen ja anna myös niiden saada vähän väriä. Lisää pannulle myös tomaattimurska ja mausteet.
Keitä spagettia 1-2 min vähemmän, kuin pakkauksen ohjeessa. Lisää jauhelihakastikkeeseen vielä kerma ja anna kiehua hetki miedolla lämmöllä. Valuta spagetit ja kaada ne reilunkokoiseen uunivuokaan. Tarkista kastikkeen maku ja kaada se spagettien sekaan. Sekoita ne keskenään.
Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä uunissa vielä 10–20 minuuttia. Nauti!
-Vappu