Grillistä paahtokylkeä ja viherpippurimansikat! Kokeile!

24.05.2014 11:40 -

Santa Marian keittiömestari Jyri Ylätalo ja Radio Novan Maria Leppänen grillasivat suussa sulavaa grillikylkeä ja maistuvia vihanneksia. Jälkiruoaksi pyöräytettiin sivukeittimellä herkulliset viherpippurimansikat.

Grillaaminen on parhaimmillaan sitä, että grillataan pitkään ja rauhassa ja samalla seurustellaan perheen tai vieraiden kanssa. Eli ei pidetä kiirettä. Kokki Jyri Ylätalo ja Radio Novan Maria Leppänen valmistivat grillillä ihanan pääruoan lisukkeineen ja jälkiruoan.

Nappaa alta ohjeet ja kokeile!

Porsaan paahtokylkeä

Tarvitset:

Porsaan grillikylkeä (paahtokylkeä) 200 g raakapaino / ruokailija
Vettä lihan keittämiseen 2-3 litraa
Santa Maria Rock Saltia myllystä
Santa Maria Grillausmaustetta
Santa Maria Hickory-kastiketta

 

Keitä nahaton kylkipala vedessä miedolla lämmöllä noin 2 - 3 tuntia. Lihan tulee olla niin kypsää että luut voi helposti kiertämällä irrottaa palasta.
Nosta liha pois kattilasta ja anna levätä 10 minuuttia.
Laita liha grilliin silavapuoli ensin ja anna hyvä väri hiljalleen grillaten.
Käännä liha ja mausta värin saanut pinta grillausmausteella ja sivele Hickory-kastikkeella. Anna muhia grillissä.

 

Grillatut perunat

Tarvitset:

Kuorineen keitettyjä perunoita 2 kpl / ruokailija
Valkosipulisuolaa
Öljyä

Puolita kuorineen keitetyt perunat pitkittäin ja sivele pintaan öljyä ja ripottele leikkuupinnalle valkosipulisuolaa.
Laita grilliin lihan viereen hitaasti  kuumenemaan.
Käännä perunat kun pinta on saanut hyvän värin. Anna muhia grillissä.

Haudutetut juurekset (Käytä suosikkijuureksiasi)

Tarvitset:

Porkkanoita 50 g / ruokailija
Palsternakkaa 50 g / ruokailija
Voita
Santa Maria Rock Saltia
Santa Maria Rakuunaa

Pilko kuoritut porkkanat ja palsternakat kauniiksi paloiksi, laita kattilaan voinokare ja lisää juurekset. Laita tiivis kansi kattilaan ja kypsennä juurekset omassa höyryssään miedolla tulella sivukeittimellä.
Muista sekoittaa silloin tällöin.  Pidä kansi päällä sekoittamisen välillä.
Mausta lopuksi rock Saltilla ja Rakuunalla.


Viipaloi liha 1-2 cm viipaleiksi ja kokoa annos perunoiden ja juuresten kanssa. Käytä kastikkeena notkistettua creme faichea ja Hickory-kastiketta.

Viherpippurimansikat jäätelöllä

Mansikoita (tuoreita tai pakastimesta)
Santa Maria Viherpippureita kokonaisia
Voita
Fariinisokeria tai tummaa ruokosokeria
Vaniljajäätelöä

Laita paistinpannulle nokare voita, anna rasvan lämmetä. Lisää mansikat ja viherpippurit.
Freesaa nopeasti suhteellisen miedolla tulella.
Lisää sokeri ja sekoita kunnes marjat alkavat juuri ja juuri  mehustua.
Tarjoa lämmin marjahilloke vaniljajäätelön kanssa.

Kuuntele kuinka salamannopeasti viherpippurimansikat valmistuvat.



Kilpailut

Uusimmat