Herkkuja kesään: Hampurilaiset grillissä

18.06.2014 10:59 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Grillaaminen kuuluu kesään, ja voipa ulkokeittiössä valmistaa herkullisen hampurilaisenkin!

Hampurilaisen A ja O on maukas pihvi, joka saa mukavaa savun makua Kippari-ruokakermasta, joka maustaa myös hampurilaiskastikkeen. Laita hampurilaisen lisukkeet esille ja anna ruokailijoiden täyttää hampurilaisensa oman maun mukaan

Ja näin syntyvät hampurilaiset grillissä (4 annosta):

Pihvit:
600 g naudan jauhelihaa

1 dl Valio Crea® ruokakermaa Kippari®
mustapippuria myllystä
suolaa

Kastike:
1 rasia (200 g) Valio Viola® maustamatonta
tuorejuustoa laktoositon
1,5 dl Valio Crea® ruokakermaa Kippari®

Lisäksi:
1 paketti (170 g) amerikanpekonia
1/2 pak (à 350 g) Valio Lappi® juustoa
4 hampurilaissämpylää
1 ruukku jääsalaattia
4 (300 g) tomaattia
1 (200 g) iso punasipuli
2 - 3 (n. 200 g) maustekurkkua

Valmista ensin kastike. Sekoita tuorejuustoon ruokakerma.
Esikäsittele kasvikset: Pese, kuivaa ja revi salaatti. Viipaloi tomaatit, punasipulit ja maustekurkut.

Sitten pihvit: Sekoita jauhelihan joukkoon ruokakerma. Muotoile taikinasta neljä pihviä. Mausta pihvien ala- ja yläpinta suolalla ja pippurilla.

Grillaa pihvit parilalla haluamaasi kypsyysasteeseen.

Kypsennyksen loppuvaiheessa lisää pekonit parilalle. Leikkaa juustosta viipaleita. Laita juustoviipaleet pihvien päälle.

Lämmitä halkaistut hampurilaisämpylät nopeasti grillissä.

Levitä kastiketta sämpylöiden ylä- ja alapinnoille.

Kokoa hampurilaiset: Täytä kasviksilla, juustoisella pihvillä ja pekonilla.

Tarjoa heti esimerkiksi coleslaw-salaatin kera.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

 

Kilpailut

Uusimmat