Herkkuja kesään: Hampurilaiset grillissä
Hampurilaisen A ja O on maukas pihvi, joka saa mukavaa savun makua Kippari-ruokakermasta, joka maustaa myös hampurilaiskastikkeen. Laita hampurilaisen lisukkeet esille ja anna ruokailijoiden täyttää hampurilaisensa oman maun mukaan
Ja näin syntyvät hampurilaiset grillissä (4 annosta):
Pihvit:
600 g naudan jauhelihaa
1 dl Valio Crea® ruokakermaa Kippari®
mustapippuria myllystä
suolaa
Kastike:
1 rasia (200 g) Valio Viola® maustamatonta
tuorejuustoa laktoositon
1,5 dl Valio Crea® ruokakermaa Kippari®
Lisäksi:
1 paketti (170 g) amerikanpekonia
1/2 pak (à 350 g) Valio Lappi® juustoa
4 hampurilaissämpylää
1 ruukku jääsalaattia
4 (300 g) tomaattia
1 (200 g) iso punasipuli
2 - 3 (n. 200 g) maustekurkkua
Valmista ensin kastike. Sekoita tuorejuustoon ruokakerma.
Esikäsittele kasvikset: Pese, kuivaa ja revi salaatti. Viipaloi tomaatit, punasipulit ja maustekurkut.
Sitten pihvit: Sekoita jauhelihan joukkoon ruokakerma. Muotoile taikinasta neljä pihviä. Mausta pihvien ala- ja yläpinta suolalla ja pippurilla.
Grillaa pihvit parilalla haluamaasi kypsyysasteeseen.
Kypsennyksen loppuvaiheessa lisää pekonit parilalle. Leikkaa juustosta viipaleita. Laita juustoviipaleet pihvien päälle.
Lämmitä halkaistut hampurilaisämpylät nopeasti grillissä.
Levitä kastiketta sämpylöiden ylä- ja alapinnoille.
Kokoa hampurilaiset: Täytä kasviksilla, juustoisella pihvillä ja pekonilla.
Tarjoa heti esimerkiksi coleslaw-salaatin kera.
Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!
(Radio Nova, Valio)
Kuva: Valio