Herkkuja kesään: Wokattu kesäkeitto

24.06.2014 11:29 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Klassisen kesäkeiton salaisuus on kauden tuoreet raaka-aineet. Samoista raaka-aineista syntyy myös modernimpi, wokattu kesäkeitto.

Neljä annosta syntyy seuraavasti:

200 g kukkakaalia
2 isoa (300 g) porkkanaa
100 g sokeriherneitä
50 g retiisejä
300 g keitettyjä uusia perunoita
2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (2,5 dl) Valio Crea® -ruokakermaa (Kolme yrttiä)
4 kesäsipulin vartta
lehtipersiljaa

Murra kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Leikkaa porkkanoista kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pituussuunnassa lastuja.
Leikkaa sokeriherneet vinosti kahteen osaan. Puolita retiisit ja perunat.

Valmista kesäkeitto wokkipannussa, muurinpohjapannussa tai isossa, korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuumenna pannussa Oivariini. Lisää ensin kukkakaali ja porkkana. Lisää muutaman minuutin kuluttua sokeriherneet, retiisit ja
perunat. Sekoittele varoen, etteivät kasvikset rikkoudu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää ruokakerma, kun kasvikset ovat pehmenneet hiukan, mutta niissä on vielä purutuntumaa. Kuumenna.
Ripottele pinnalle hienonnettua kesäsipulia ja lehtipersiljaa.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

Kilpailut

Uusimmat