Herkkuja kesään: Manteliletut ja mansikkavaahto
Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Letut ja kesä kuuluvat saumattomasti yhteen. Nämä manteliletut ovat paitsi herkullisia myös gluteenittomia. Kruunaa letut mansikkavaahdolla.
Tästä syö 4-5 nautiskelijaa:
2 munaa
1 dl Valio-kuohukermaa
1 dl Valio-maitoa
1/4 tl suolaa
1/2 dl sokeria
2 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
Paistamiseen:
Valio Oivariini® juoksevaa
Mansikkavaahto:
1 dl Valio kuohukermaa
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa (Makea mansikka)
tuoreita mansikoita
Sekoita kaikki taikinan aineet kulhossa tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetken ajan.
Vaahdota kerma ja sekoita siihen mansikkarahka. Pilko sekaan tuoreita mansikoita mansikkasesongin aikaan tai tarjoa sellaisenaan lettujen kanssa.
Paista taikinasta ohukaispannulla pieniä lettuja Oivariini-rasvassa.
Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!
(Radio Nova, Valio)
Kuva: Valio