Herkkuja kesään: Kesäkurpitsapasta

04.07.2014 10:15 - Sami Mollgren

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Kevyen kesäinen pasta syntyy tuoreista kauden raaka-aineista. Kesäkurpitsapasta valmistuu nopeasti parissakymmenessä minuutissa.

Ohjeen mukaan valmistuu 3-4 annosta.

Kesäkurpitsakastike:
320 g pastaa
1 (300 g) kesäkurpitsa
1 iso sipuli
1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
mustapippuria myllystä
1 valkosipulin kynsi
1 prk (2,5 dl) Valio Crea® ruokakermaa (Kolme juustoa)
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl tuoretta basilikaa

Tarjoiluun:
Forte™ juustoa lastuina

 
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Halkaise kesäkurpitsa. Koverra tarvittaessa lusikalla siemenet pois. Leikkaa kuutioiksi.
Hienonna sipuli.
Kuullota sipuli paistokasarissa tai wokkipannussa Oivariini rasvassa. Lisää kesäkurpitsat. Anna kypsyä 1-2 minuuttia.
Mausta pippurilla ja hienonnetulla valkosipulilla. Lisää ruokakerma ja tomaattipyree, anna kiehahtaa. Mausta yrteillä.
Tarjoile kastike pastan kanssa. Laita annoksen päälle juustolastuja.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

Kilpailut

Uusimmat