Herkkuja kesään: Mustikkainen valkosuklaa-limerahkapiiras
Näin syntyy ihanaa kahvittelutarjottavaa 8-10 annoksen verran:
Pohja:
1 1/4 dl Valio Oivariini® juoksevaa
1 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 dl pakastemustikoita
2 tl perunajauhoja
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa
valkosuklaa-lime
1 muna
1/2 dl sokeria
Aloita piiraan valmistaminen vatkaamalla keskenään Oivariini, sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille.
Levitä taikinapohjalle jäiset mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhot. Lisää päälle rahkaseos.
Paista piiras uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 min tai kunnes piiras on kypsä.
Tarjoa mustikkainen valkosuklaa-limerahkapiiras täysin jäähtyneenä.
Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!
(Radio Nova, Valio)
Kuva: Valio