Herkkuja kesään: Yrtticiabatta
Reseptin aineksista syntyy kaksi leipää.
1 prk (2,5 dl) Valio Crea® ruokakermaa (Kolme yrttiä)
noin 4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
Pinnalle:
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
sormisuolaa
Tarjoiluun:
Valio Oivariini® Herkku -levitettä (Valio Oivariini® Herkku sisältää laktoosia alle 1 g/100 g)
Lämmitä ruokakerma 42-asteiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena.
Alusta taikinaa huolella vaivaten useita minuutteja.
Lisää öljy. Sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan kohota puoli tuntia peitettynä vedottomassa paikassa.
Ota taikina leivinpöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Leivo taikinasta kaksi uunipellin mittaista, pitkulaista leipää. Kohota.
Voitele leivät öljyllä. Ripauta pinnalle hiukan sormisuolaa ja jauhoja.
Leikkaa terävällä veitsellä pari poikkiviiltoa leipien pintaan.
Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa 12-14 minuuttia tai kunnes kypsiä ja pinta on saanut hiukan väriä.
Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa Oivariini-rasvan kanssa.
Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!
(Radio Nova, Valio)
Kuva: Valio