Herkkuja kesään: Yrtticiabatta

14.07.2014 10:53 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Ciabatta on herkullinen italialainen leipä. Saat siihen lempeän yrttisen maun käyttämällä taikinassa Crea Kolme yrttiä ruokakermaa. Tämä laktoositon leipä maistuu mainiosti keittojen ja grilliruokien kera.

Reseptin aineksista syntyy kaksi leipää.

1 prk (2,5 dl) Valio Crea® ruokakermaa (Kolme yrttiä)
noin 4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä

Pinnalle:
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
sormisuolaa

Tarjoiluun:
Valio Oivariini® Herkku -levitettä (Valio Oivariini® Herkku sisältää laktoosia alle 1 g/100 g)

Lämmitä ruokakerma 42-asteiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena.
Alusta taikinaa huolella vaivaten useita minuutteja.
Lisää öljy. Sekoita tasaiseksi.

Anna taikinan kohota puoli tuntia peitettynä vedottomassa paikassa.

Ota taikina leivinpöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Leivo taikinasta kaksi uunipellin mittaista, pitkulaista leipää. Kohota.
Voitele leivät öljyllä. Ripauta pinnalle hiukan sormisuolaa ja jauhoja.

Leikkaa terävällä veitsellä pari poikkiviiltoa leipien pintaan.
Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa 12-14 minuuttia tai kunnes kypsiä ja pinta on saanut hiukan väriä.

Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa Oivariini-rasvan kanssa.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

 




Kilpailut

Uusimmat