Herkkuja kesään: Mansikkavispipuuro
Mansikkavispipuuroa 6 annosta, olkaa hyvä!
5 dl vettä
1 prk (2,5 dl) Valio vaahtoutuvaa mansikkakermaa
1 1/4 dl mannasuurimoita
200 g (noin 4 dl) mansikoita
100 g (noin 2 dl) mustaherukoita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun:
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa (Vanilja)
tai
noin 5 dl Valio A+™ täyteläistä luonnonjogurttia
Mittaa vesi ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Lisää marjat ja sokeri. Voit käyttää hyvin myös pakastemarjoja ja lisätä ne jäisinä.
Keitä puuroa 8-10 min välillä sekoittaen. Mausta puuro vaniljasokerilla.
Jäähdytä puuro esimerkiksi kylmässä vesihauteessa. Vatkaa, kunnes puuro on kuohkeaa. Tarjoa vaniljarahkan tai jogurtin kera.
Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!
(Radio Nova, Valio)
Kuva: Valio