Herkkuja kesään: Mansikkavispipuuro
Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Puurojen suosio on selvässä nousussa. Valmista kesän mansikoista ja mustaherukoista herkullinen mansikkavispipuuro, joka toimii niin jälkiruokana kuin välipalana. Kokeile lisukkeeksi vaniljalla maustettua rahkaa.
Mansikkavispipuuroa 6 annosta, olkaa hyvä!
5 dl vettä
1 prk (2,5 dl) Valio vaahtoutuvaa mansikkakermaa
1 1/4 dl mannasuurimoita
200 g (noin 4 dl) mansikoita
100 g (noin 2 dl) mustaherukoita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun:
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa (Vanilja)
tai
noin 5 dl Valio A+™ täyteläistä luonnonjogurttia
Mittaa vesi ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Lisää marjat ja sokeri. Voit käyttää hyvin myös pakastemarjoja ja lisätä ne jäisinä.
Keitä puuroa 8-10 min välillä sekoittaen. Mausta puuro vaniljasokerilla.
Jäähdytä puuro esimerkiksi kylmässä vesihauteessa. Vatkaa, kunnes puuro on kuohkeaa. Tarjoa vaniljarahkan tai jogurtin kera.
Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!
(Radio Nova, Valio)
Kuva: Valio