Herkkuja kesään: Nopeat rahka-banoffeet

17.07.2014 10:15 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Hittileivonnainen banoffee on saanut nimensä loistavasta banaanin ja toffeen yhdistelmästä. Valion maustetuilla rahkoilla ja banoffeen makumaailmalla saat herkullisen ja nopean rahka-banoffee jälkiruoan.

Tässä neljälle herkkusuulle:

Pohjalle:
3 kpl suklaa-cookiekeksejä

Päälle:
1 dl valmista kinuskikastiketta
1 kypsä banaani
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa (päärynä-kinuski tai vanilja)

Koristeeksi pinnalle:
suklaarouhetta tai kaakaojauhetta

Murenna keksit pienten lasimaljojen pohjalle. Valuta päälle kinuskikastiketta. Viipaloi seuraavaksi kerrokseksi banaania. Lusikoi päälle rahka.

Viimeistele annokset suklaarouheella tai teesihdin läpi sihdatulla kaakaojauheella.

Vinkki:
Korvaa valmis kinuskikastike omatekoisella kinuskilla:

Keitä 1 dl Valio kuohukermaa ja 3/4 dl fariinisokeria pienessä kattilassa noin 5 min tai kunnes se on sopivan sakeaa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

 



Kilpailut

Uusimmat