Pitääkö Japanissa röyhtäistä ruoan päälle, tapakouluttaja Suonperä?

04.08.2014 10:51 -

Konttorin Annika Metsäketo jututti elokuun alussa Pyhä Unplugged -tapahtumassa tapakouluttaja Kaarina Suonperää. Naiset jutustelivat paitsi ruokatavoista Aasiassa myös turistina olosta Turkissa ja morsiuspuvun sopivuudesta kirkkoon.

Moni on kuullut, että Japanissa on kohteliasta röyhtäistä ruoan jälkeen. Se on kohteliasta emäntää ja isäntää kohtaan. Lautasta ei myöskään saa syödä tyhjäksi.

Pitävätkö nämä ohjeet edelleen paikkansa?

– Lautasta ei pidä syödä tyhjäksi, ei Kiinassa eikä Japanissa. Eli kannattaa vähän jättää. Se röyhtäisy on pikkaisen legendamaista, mutta sitä voi kyllä tehdä. Sitä näkee siellä paljon, kertoi Suonperä.

– Olen ollut myös sellaisissa Aasian maissa, joissa lähtee jopa muitakin ääniä vartalosta kuin suun kautta. Ne ovat pikkuisen vaikeita ehkä suomalaisille, koska me ei olla niihin totuttu kuten ei siihen röyhtäilyynkään. Mutta toisaalta, kun lähtee maailmalle, täytyy lähteä avarakatseiseisti ja katsoa maan tapoja sillä silmällä, että koittaa itsekin toimia niiden mukaan.

Kuuntele, minkälaisia neuvoja Suonperä antoi muslimimaihin matkaaville ja luterilaisille morsiamille!

Kuvat: Shutterstock

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat