Kuva: fotolia

Suomalainen ex-myymäläetsivä paljastaa - oudoimmat keinot tavaroiden piilottamiseen

09.06.2016 18:30 - Reija Saarinen

Etsivän mukaan kiinnijäävät syyttävät muun muassa hallitusta.

Antto Terras on entinen Stockmannin myymäläetsivä. 18 vuotta kestäneen uransa aikana hän otti kiinni omien sanojensa mukaan yli 10 000 varasta. Radio Novan Iltapäivän Niina Backman ja Anssi Honkanen halusivat selvittää, onko jokin tapaus jäänyt vuosien varrella erityisesti mieleen?

- Kerran yhdellä kaverilla oli painitrikoot vaatteiden alla ja niihin hän sitten sulloi hajuvesipakkauksia. Eräs toinen taas oli vuorannut pitkän nahkatakin foliolla ja sen alla hän sitten kantoi pukuja ulos. Ja kyllä joskus ihan itseenkin on asioita kätketty, ei tokikaan mitään suurta, Terras kertoo.

Millaisia selityksiä sitten kuullaan kiinnijäävän varkaan suusta?

- Ammattivarkaat eivät juurikaan selittele. Amatöörit sen sijaan syyttävät milloin hallitusta, milloin keskiviikkoa, mutta eivät koskaan itseään.

Uran aikana eteen on tullut monenlaista varasta, joilla myös tarpeet ovat olleet erilaisia. Mikä sitten on ollut "tyhmin" varastettu esine tai asia?

- Minun mielestä tyhmin oli Jari Tervon uusin kirja. Ihan vaan siksi, että sitä ei halua kukaan edes ilmaiseksi, mies naurahtaa.

Lue myös: Suomalaismiehen avuliaisuus sai hämmentävän käänteen - rappuun jätetystä lapusta nettihitti

Radio Novan Iltapäivä arkisin klo 14-18.

Kilpailut

Uusimmat