Kuva: Shutterstock
Suomalaiset suosivat lounaalla lihaa - yksi selitys saattaa olla hinta-ajattelussa
Suomalaisten lounasvalinnoista kasvis- ja vegaaniruokien osuus on edelleen pieni.
Sodexo Suomen teettämä kysely paljastaa, että suomalaiset suosivat edelleen lihaa kasvis- ja vegaanivaihtoehtojen sijaan.
Kyselyn mukaan 46 prosenttia vastaajista valitsee liharuoan aina tai lähes aina, kun he syövät lounasta kotona tai tuovat eväät työpaikalle. Ravintolassa lounasta syödessään peräti 51 prosenttia vastaajista valitsee aina tai lähes aina liharuoan.
Vain 17 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoo valitsevansa kasvis- tai vegaaniruoan lounaalle kotona tai evääksi aina tai lähes aina, kun taas 51 prosenttia tekee niin harvoin tai ei koskaan. Ravintoloissa kasvisruokien suosio on sitäkin vähäisempää, sillä jopa 64 prosenttia kertoo, etteivät he valitse kasvis- tai vegaaniruokaa ravintolalounaaksi juuri koskaan.
Sodexo Suomen ruokapalveluiden kehityspäällikkö Sanna Närhisen mukaan on merkillepantavaa, että niin moni suomalainen jättää kasvis- tai vegaaniruuan valitsematta lounasravintolassa. Närhinen kuitenkin korostaa myös sitä, että 85 prosenttia suomalaisista syö kasvis- tai vegaaniruokaa kotona tai lounasevääksi joskus.
- Yksi syy liha- ja kalaruokien suosioon saattaa olla osittain hinta-ajattelussa: koetaan, että ravintolassa omalle rahalle saadaan mahdollisimman paljon vastinetta valitsemalla liha- tai kalaruoka. Moni mieltää ehkä edelleen kasvis- ja vegaaniruuan valmistamisen halvemmaksi muihin vaihtoehtoihin verrattuna, Närhinen pohtii.
Lue myös: Maistuuko tomaatti tai kurkku oudolta? Saatat säilyttää sitä väärässä paikassa
Lähde: Sodexo