Kuva: Shuttersrock

Tieliikenteessä menehtynyt tänä vuonna huolestuttavan monta alle 15-vuotiasta lasta

26.07.2024 15:15 - Sanni Seppä

Poliisi muistuttaa, että liikenneturvallisuuden parantaminen on kaikkien vastuulla.

Tieliikenteessä on kuollut tammi-kesäkuun aikana 72 ihmistä Tilastokeskuksen julkistamien ennakkotietojen mukaan. Luku on suurempi viime vuoteen verrattuna, sillä viime vuonna vastaavaan aikaan kuolleita oli 69. 

Sen lisäksi, että tieliikenteessä on ylipäätään menehtynyt enemmän ihmisiä viime vuoteen verrattuna, näkyy tilastoissa surullinen ilmiö: kuluvana vuonna tieliikenteessä on kuollut huolestuttavan monta alle 15-vuotiasta lasta.

"Viime vuonna alle 15-vuotiaita lapsia kuoli tieliikenteessä vain yksi, nyt on jo kuusi lasta menehtynyt vaikka vasta on takana puolet vuodesta. Menehtyneistä lapsista kolme oli liikkeellä pyörällä/kevyellä sähköajoneuvolla, kaksi oli henkilöauton matkustajaa ja yksi oli liikkeellä jalan. Ennakkotietojen perusteella kulunut vuosi ei ole jatkamassa pari vuotta kestänyttä hyvää trendiä", kerrotaan Poliisin tiedotteessa.

Turvallisuus on kaikkien vastuulla

Poliisi muistuttaa, että vielä on kuitenkin mahdollista parantaa loppuvuoden tilannetta. Liikenneturvallisuuden parantaminen on kaikkien vastuulla ja tieliikennelainkin mukaan ajoneuvon kuljettajien tulee noudattaa erityistä varovaisuutta lähestyessään lasta.

"Tämä tarkoittaa sitä, että ajoneuvon kuljettajan tulee lapsen nähdessään varautua siihen, että lapsi saattaa tehdä jotain ennakoimatonta liikenteessä. Kuljettajan on oltava erityisen tarkkaavainen ja lähtökohtaisesti vähennettävä ajoneuvonsa nopeutta".

Lue myös: Väsymys ajaessa on valtava riski - näin ehkäiset rattiin nukahtamisen

Lue myös: Heinäkuun liikenteessä näkyy yleensä negatiivinen piikki - Poliisi tehostaa valvontaa

Lue myös: Tietyt alueet koetaan joukkoliikenteessä muita turvattomammiksi

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat