Kuva: AOP

Yli 320 000 suomalaisella on veroja maksamatta - katso mitä on maksamatta eniten

19.08.2024 08:15 - Reija Saarinen

Verohallinnon mukaan eniten on maksamatta kiinteistöveroa.

Verohallinnon tiedotteen mukaan noin 323 000 suomalaisella on maksamatta elokuussa erääntyneitä veroja. Kaikkiaan veroja on rästissä yli 81 miljoonaa euroa. 

Kaikkein eniten on maksamatta kiinteistöveroa, noin 50 miljoonaa euroa. Myös mätkyjä on jäänyt maksamatta merkittävä määrä. Elokuussa rästissä on yhteensä 31,2 miljoonaa euroa, jotka koskevat noin 66 000 asiakasta. 

Tiedotteessaan Verohallinto muistuttaa, että mikäli maksun maksaa myöhässä, kannattaa maksutiedot tarkistaa OmaVerosta, jotta myös viivästyskorko tulee maksettua. Viivästyskorko on 11 prosenttia.

- Alkuperäisellä tilisiirrolla maksettu vero kyllä tulee kyllä perille, mutta viivästyskorko jää silloin maksamatta. Kun tiedot tarkistaa OmaVerosta, koko summa korkoineen tulee maksettua kerralla, sanoo ylitarkastaja Irene Laine Verohallinnosta.

Laine kehottaa tilaamaan veroista e-laskun omassa verkkopankissa jäännös- tai kiinteistöveron tulevia eräpäiviä ajatellen. Tilaus täytyy kuitenkin käydä hyväksymässä omassa verkkopankissa ennen kuin se tulee voimaan. 

− Tietojemme mukaan OmaVerossa tehdyistä e-laskutilauksista yli 100 000 e-laskutilausta on jäänyt hyväksymättä. Vaarana on, että asiakas kuvittelee e-laskutilauksen olevan voimassa, ja verot jäävät maksamatta. Nyt on siis hyvä aika tarkistaa OmaVeron Asiakastiedot-välilehdeltä tai omasta verkkopankista, onko e-laskutilaus voimassa, Laine sanoo.

Tiedotteessa muistutetaan myös, että mikäli veron maksaminen on taloustilanteen vuoksi vaikeaa, kannattaa sopia maksujärjestelystä. Sitä voi hakea OmaVerossa. On hyvä kuitenkin huomioida, että järjestelyä voi hakea vain, jos maksuvaikeudet ovat tilapäisiä, aikaisemmat maksujärjestelyt on hoidettu eikä veroja ole ulosotossa.

Lue myös: Yksi vero jää monilta maksamatta - katso, miten vältyt kohonneelta viivästyskorolta

Lue myös: Verohallinto varoittaa huijausviesteistä - mutta mistä sen tunnistaa?

Lähde: Verohallinto

Kilpailut

Uusimmat