Kuva: Voice.fi

Testasimme alkoholittomat lonkerot, kaksi erottui selkeästi joukosta: "Oho, miten hyvä!"

27.08.2024 13:15 - Sanni Seppä

Toimitus laittoi tiukkaan makutestiin neljä erilaista alkoholitonta lonkeroa.

Alkoholijuomien rinnalle nousee jatkuvasti alkoholittomia vaihtoehtoja, ja tällä kertaa Voice.fi:n toimitus laittoi makutestiin alkoholittomat lonkerot. 

Olemme aiemmin testanneet alkoholittomia oluita sekä siidereitä ja havaitsimme tällä kertaa, että alkoholittomia lonkeroita on markkinoilla selkeästi suppeampi määrä. Testiin pääsi tällä erää siis vain neljä lonkeroa, sillä kauppojen hyllyiltä ei löytynyt laajempaa valikoimaa. 

Arvostelussa kiinnitimme huomiota muun muassa makuun, hapokkuuteen ja kupliin, tuoksuun sekä ulkonäköön. Neljän juoman joukosta kaksi nousi selkeästi yli muiden: toinen oli ihanan perinteinen ja toinen taas piristävä yllättäjä.

Hartwall Original Long Drink 0,0%  

Arvio: 3/5 

Pakkaus on sama kuin alkoholillisessa versiossa, joten tölkki tuo välittömästi mieleen perinteisen lonkeron. Juoma tuoksuu tunnistettavasti lonkerolle, mutta maku jakoi raadin kesken mielipiteitä. Osan mielestä juoma oli tunnistettavissa lonkeroksi, mutta osan mielestä maku jäi turhan vetiseksi. Juoma ei ollut liian makea, vaan suhteellisen raikas, mistä koko raati antoi tuotteelle plussaa. Juomaan olisi toivottu kuitenkin enemmän syvyyttä sekä greipin kirpeyttä, joka jäi hieman liian vaisuksi.

(kuva: Hartwall)

A. Le Coq Grapefruit alkoholiton lonkero 0,0 %

Arvio: 4,5/5

Tässä juomassa moni asia oli kohdallaan. Lonkerossa maistui selkeästi greippi, joka toi mukavasti syvyyttä alkoholittomaan versioon. Raikas maku ja runsaat kuplat tuntuivat piristävältä suussa, ja juoma oli selkeästi tunnistettavissa lonkeroksi. Tämän juoman moni perinteisen lonkeron ystävä nappaisi varmasti mielellään kesäterassille tai saunaan. 

(kuva: Olvi)

KOFF Long Drink Pink Grapefruit 0,0% 

Arvio: 2,5/5

Tämä juoma maistui enemmänkin limulta kuin lonkerolta. Greipin maku jäi raadin mielestä tyystin puuttumaan, eikä juomassa muutenkaan tuntunut olevan syvyyttä tai runkoa, jota tuote väistämättäkin kaipaisi alkoholin puuttuessa.

"Maku on hyvä, mutta ei tämä lonkeroa muistuta", yksi raatilaisista totesi.

Tölkin ulkonäköä kehuttiin söpöksi, joten siitä plussaa. 

(kuva: Sinebrycoff)

Iisalmi Appelsiini alkoholiton lonkero 0,0% 

Arvio: 4,5/5 

Tämä juoma sai koko raadilta positiivista suitsutusta ja sijoittui tasapisteisiin A. Le Coqin lonkeron kanssa. Juomassa maistui vahvasti greippi, mutta myös pakkauksessa lupailtu appelsiini. Vahva sitrushedelmän maku loi mukavasti potkua juomaan, jota alkoholillinen versio kaipaakin voidakseen imitoida tavallista lonkeroa.

"Oho, miten hyvä", yksi raatilaisista iloitsi tuotetta maistaessaan.

Osan mielestä maussa oli havaittavissa myös simamaisia piirteitä ja toi raatilaisten mieleen vapun. Kyseessä on raikas ja piristävän erilainen juoma, jonka korkkaisi mielellään vaikka saunaillassa.

(kuva: Olvi)

Lue myös: Alkoholittomat oluet testissä, kaksi olutta nousi ylivoimaiseen voittoon - "Erinomainen janojuoma"

Lue myös: Alkoholittomat siiderit testissä, yksi nousi ylitse muiden: "Tässä maistuu kesä"

Lue myös: Kaupan simat tiukassa makutestissä, voittaja vakuutti koko raadin - "Nyt puhutaan asiaa!"

Kilpailut

Uusimmat