Kuva: Shutterstock

Järjestö vaatii muutoksia seksivalistukseen: "Nuorilla on liian vähän tietoa hedelmällisyydestä"

15.10.2024 16:15 - Reija Saarinen

Lapsettomien yhdistys Simpukka toivoo hedelmällisyystiedon lisäämistä peruskoulun ja toisen asteen opetussuunnitelmaan.

Pohjoismaiset lapsettomuusjärjestöt The Nordic Fertily Network -yhteistyöverkostosta ovat huolissaan syntyvyydestä sekä nuorten hedelmällisyystiedosta, kertoo Lapsettomien yhdistys Simpukka tiedotteessaan. Syntyvyys on laskussa kaikissa Pohjoismaissa ja Suomessa se on Pohjoismaiden matalinta. 

Tiedotteen mukaan vain 12 prosenttia nuorista tietää, että hedelmällisyys laskee iän myötä. Yhdistyksen mukaan se on suuri syy syntyvyyden laskuun. Simpukka toivookin, että hedelmällisyystieto lisättäisiin peruskoulun ja toisen asteen opetussuunnitelmaan. 

- Suomessa on Pohjoismaiden matalin syntyvyys. Suomen kokonaisuushedelmällisyysluku on ennätysalhainen 1,25. On ensisijaisen tärkeää viedä nuorille tietoa hedelmällisyyteen vaikuttavista tekijöistä. Toivomme, että kukaan ei joudu kohtaamaan tahatonta lapsettomuutta siksi, että hänellä ei ole ollut tietoa hedelmällisyydestä, Lapsettomien yhdistys Simpukan toiminnanjohtaja Piia Savio sanoo. 

Järjestön mukaan nuoret tarvitsevat hedelmällisyystietoa tehdäkseen valintoja, joiden avulla voivat säilyttää hedelmällisyytensä ja mahdollistaa lapsitoiveensa sen ollessa ajankohtaista. 

Lue myös: Lapsettomien alle 35-vuotiaiden naisten määrä kasvanut: 'Tulokset yhteiskunnallisesti merkittäviä'

 Lähde: Simpukka Ry

Kilpailut

Uusimmat