Kuva: Shutterstock

Satojentuhansien eurojen edestä pakotteiden alaista tavaraa Venäjälle - laaja rikosvyyhti paljastui

17.10.2024 12:45 - Minttu Tikkanen

Rikos alkoi epäillysti vuonna 2022.

Suomen Tulli on onnistunut paljastamaan rikoskokonaisuuden, jossa pakotteiden alaista tavaraa on järjestäytyneesti kuljetettu itä-suomalaisen tullivarastoyhtiön kautta Venäjälle. 

Pakotteiden alaisiin tuotteisiin kuuluvat muun muassa droonit, älypuhelimet ja tietokoneet. Yhteensä tavaraa on onnistuttu kuljettamaan yli 700 000 euron edestä. Yhtiö ehti kuljettaa tavaraa useiden kuukausien ajan maalis-joulukuussa 2022. 

– Olemme suorittaneet yli sata tavarantarkastusta epäiltynä olevan yhtiön tekemiin vienteihin. Nämä viennit ovat sisältäneet Venäjä-pakotteiden alaista elektroniikkaa, kuten droneja, prosessoreita, älypuhelimia, tietokoneita ja kaikuluotaimia, ja niiden vientiarvo on ollut noin 700 000 euroa, kommentoi Tullin tiedotteessa tutkinnanjohtaja Sanna Kuparinen.

Elektroniikkaa epäillään tulleen viedyksi useammassa otteessa maantierahtina Itä-Suomesta. Suomeen elektroniikka on kuitenkin tullut lentoteitse. Esitutkinnassa on kuultu epäiltyinä nyt seitsemää henkilöä.

Tapaus ei suinkaan ole kuitenkaan ainoa laatuaan, sillä Tulli on käynnistänyt pakotteiden rikkomiseen liittyviä säännöstelyrikostutkintoja yhteensä yli 800 kappaletta. Näistä noin 90 on tutkinnassa törkeinä säännöstelyrikoksina.

Lue myös: Tulli paljasti valtavan dopingainerikoksen: "Poikkeuksellisen laaja"

Lue myös: Moni ei hoksaa, että tullin rajoitukset koskevat myös Ahvenanmaata - muista nämä matkalle lähtiessä

Lue myös: Oletko menossa autolomalle Norjaan? Rajan ylittämisen vaatimukset voivat tulla monelle yllätyksenä

Lähde: Tulli

Kilpailut

Uusimmat