Kuva: Shutterstock

Ruotsissa useat ihmiset saivat vaarallisen myrkytyksen kekseistä - osa joutui jopa tehohoitoon

18.10.2024 09:15 - Minttu Tikkanen

Vielä ei varmuudella tiedetä, millä keksit oli myrkytetty.

Ruotsissa useat ihmiset saivat vakavan myrkytyksen syötyään kotitekoisia keksejä. Asiasta uutisoivat muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT sekä iltapäivälehti Aftonbladet.

Teosta epäillään yhtä henkilöä, jolta uhrien oli poliisin tutkimusten mukaan täytynyt saada keksit. Yhteensä uhreja tekijällä oli jopa yhdeksän, jotka kaikki söivät myrkytettyjä keksiä. Useat uhreista ovat lapsia, osa teini-ikäisiä ja vanhin noin 60-vuotias.  Osa uhreista oli saman perheen jäseniä, ja kaikki heistä tunsivat Aftonbladetin tietojen mukaan toisensa. 

Kun viranomaiset hälytettiin paikalle, olivat keksejä syöneet uhrit hyvin huonossa kunnossa ja osa heistä joutui tehohoitoon. Uhrien oirehdintaan kuuluivat muun muassa oksentelu, huimaus ja hallusinaatiot.

Teko tapahtui Karlskronan kunnassa yksityisasunnossa. Noin 20-vuotias mies on epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä, ja poliisi pitää todennäköisenä, että uhrien on ollut pakko saada keksit juuri kyseiseltä henkilöltä. Poliisin myös uskoo, että keksit on myrkytetty tarkoituksella. 

Vielä ei kuitenkaan varmuudella tiedetä, millä keksit on myrkytetty, vaan ne on vietävä tarkemmin analysoitaviksi. Poliisi on takavarikoinut loput kekseistä, jotta vastaavilta tapauksilta vältytään. 

Lue myös: Kaksi teiniä joutui happoiskun kohteeksi Lontoossa - molemmat sairaalaan

Lue myös: Nuorten lääkemyrkytykset ovat räjähdysmäisessä nousussa - huonosti voi erityisesti yksi ryhmä

Lue myös: Musti ja Mirri vahvisti syyn lemmikkien sairastumisiin: "Pyydämme anteeksi"

Lähteet: SVT, Aftonbladet

Kilpailut

Uusimmat