Kuva: AOP/Kimmo Brandt

Jätkäsaaressa alkaa pian siltaremontti

23.10.2024 12:15 - Sanni Seppä

Remontin on tarkoitus valmistua vuonna 2026.

Helsingin Jätkäsaaressa alkaa pian remontti. Remontissa uusitaan 110-vuotias Jätkäsaaren kannaksen vanhan silta.

Remontissa rakennetaan uusi kääntymiskaista Jätkäsaaren suunnasta oikealle kääntyville. Samalla myös uusitaan kunnallistekniikan johtoja ja kaapeleita sekä rantamuureja. Myös vanhat rantamuurit korjataan.

Remontti alkaa maanantaina 28. lokakuuta. Raitioliikenne ja moottoriajoneuvot pääsevät kulkemaan normaalisti työmaan läpi koko remontin ajan. Työmaa vaikuttaa aluksi ainoastaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reitteihin. Ensi vuonna työt vaikuttavat myös ajoradalla.

Tarkoituksena on remontoida silta niin, että se kestäisi käytössä seuraavat 100 vuotta.

– Vanha silta on tullut käyttöikänsä päähän, ja nyt on uusimisen kannalta hyvä hetki. Samalla on järkevää kunnostaa rantamuurit, sanoo projektinjohtaja Jukka Repo Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Uusiminen tehdään osissa ja vaiheittain, sillä silta sijaitsee vilkkaasti liikennöidyllä alueella, jossa on yksi sataman pääreiteistä. Remontin on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2026.

– Meille on ensiarvioisen tärkeää, että liikenne soljuu remontista huolimatta mahdollisimman hyvin. Kumipyöräliikenteelle on koko remontin ajan kaksi kaistaa suuntaansa työmaan läpi. Rekat pääsevät koko ajan kulkemaan satamaan ja satamasta pois, työpäällikkö Roope Korpela GRK Suomi Oy:lta sanoo.

Remonttiin kuuluvat työvaiheet tulevat aiheuttamaan melua. Helsingin kaupunki kertoo, että erityisen meluavia töitä tehdään meluluvan mukaisesti, ja ilta- ja viikonlopputöistä ilmoitetaan erikseen.

Lue myös: Helsingillä on kiire saada vilkas, mutta pelätty puisto turvallisemmaksi - korjaustöitä aikaistetaan

Lue myös: Helsingin keskeisen kadun muuttamisesta kävelytieksi äänestettiin - näin kävi

Lue myös: Bussin linjakilpi on pimeänä, miten toimin? HSL ohjeistaa

Lähde: Helsingin kaupunki

Kilpailut

Uusimmat