Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Kuva: Vappu Pimiä
Vapun resepti: Joulupulla
Enää yksi viikko jouluun. On aika laittaa pullataikina nousemaan.
Ainekset:
5 dl maitoa (ei rasvatonta)
2 tl suolaa
2 dl sokeria
50 g hiivaa
1 muna
1 rkl jauhettua kardemummaa
200 g voita
kourallinen rusinoita
(halutessasi 0,5g sahramia ja noin 1rkl kiehuvaa vettä) 12-15 dl Myllyn Paras emännän puolikarkeita vehnäjauhoja Voiteluun: kananmunaa
Koristeluun raesokeria ja rusinoita
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, suola, sokeri, kardemumma ja rusinat. Jos haluat käyttää sahramia, jotta pulla saa kauniin keltaisen värin, liuota sahramia tilkkaan vettä ja lisää taikinaan.
Lisää vehnäjauhoja desilitra kerrallaan. Kun taikina sakenee, ala vaivaamaan käsin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen.
Vaivaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Lisää vielä vehnäjauhoja, jos tarvis. Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin tunniksi. Laita uuni lämpiämään 200-220 asteeseen. Alusta kohonnutta taikinaa hieman jauhojen kanssa. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia, voitele munalla ja koristele. Anna kohota vielä pellillä vartin verran ja paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Jos teet kookkaan pitkon, laske uunin lämpötilaa 180 asteeseen ja paista noin 20 minuuttia.
-Vappu