Tee aamuheräämisestä helpompaa - 4 vinkkiä
Jos et ole aamuihminen, voi sängystä nouseminen aamuisin olla poikkeuksellisen vaikeaa. On kuitenkin tapoja, joilla aamuherätyksistä voi tehdä siedettävämpiä.
Voit lukea Elite Dailyn listaamat vinkit alapuolelta.
1. Älä nuku päiväunia
Vaikka päiväunien nukkuminen olisikin todella ihanaa ja mukavaa, voi pienet torkut vaikuttaa huomattavasti seuraavan yön yöuniin ja tulevan aamun heräämiseen. Jos siis luovut päiväunistasi, voit mennä ajoissa nukkumaan ja näin ollen herätä myös aikaisemmin.
2. Keksi aamulle jotain mukavaa tekemistä
Jos aamuisin herääminen tuntuu aina todella vaikeaa, voi se helpottaa, jos keksit jotain mukavaa tekemistä aamuihisi.
Jos lähdet aina kiireessä töihin, voit kokeilla aamukahvin keittämistä tai kirjan lukemista aamuisin. Voit vaikka totuttaa itsesi katsomaan joka aamu yhden jakson lempisarjastasi, jos se saa sinut nousemaan innolla. Mitä tahansa, mikä on juuri sinun mielestäsi mukavaa.
3. Käytä aktiivista torkutusta
Laita herätys hieman aiemmaksi kuin mitä sinun täytyisi herätä. Kun heräät ensimmäiseen herätykseen, paina suosiolla torkuttamista. Älä kuitenkaan mene takaisin sänkyyn, vaan nouse ylös ja aloita aamun toimet hitaasti. Olipa se sitten kahvin keittämistä tai venyttelyä, hyödynnä rauhallinen aamusi. Kun puhelimesi hälyttää seuraavan kerran, olet jo hereillä ja sopivasti aikataulussa. Hitaat aamut toimivat usein ei-aamuihmisillä paremmin.
4. Hyödynnä luonnollinen herääminen
Tiedäthän sen tunteen, kun heräät muutamaa minuuttia ennen herätyskellosi soimista? Jos tiedät, on siitä hyvä ottaa hyöty irti. Kun ihminen herää automaattisesti ilman herätystä, on hän kevyessä unen tilassa, jolloin herääminen on huomattavasti helpompaa.
Jos nukut luonnollisen heräämisen jälkeen vielä muutamia minuutteja, olet mitä todennäköisimmin sen jälkeen paljon väsyneempi kuin mitä olit aiemmin. Tämä johtuu siitä, että kroppasi jatkaa unisykliäsi ja heräät todennäköisimmin kesken syvemmän unen tilaa.
Lähde: Elite Daily
Lue myös: Nautinnollisemmat illat, parempi työtehokkuus - 6 syytä herätä kaksi tuntia normaalia aikaisemmin
Lue myös: Heräätkö aina samaan aikaan yöstä? Lue, mitä kyseinen kellonaika kertoo terveydestäsi
Lue myös: Haluatko olla aamuihminen? 6 tapaa onnistua