Ruokakirjailija vinkkaa: 3 tehokasta tapaa säästää ruokakaupassa
Terveellinen ruoka mielletään usein myös hintavaksi. Sari Rito ja Essi Määttä osoittavat tämän harhaluuloksi. Naiset ovat kirjoittaneet yhdessä Hyvää & halpaa -kirjan (Otava), jossa he kertovat kaiken edullisesta ruuasta. Lisäksi mukana on liuta edullisia reseptejä.
Vältä hävikkiä
Rito kertoo monen kuvittelevan, että terveellisestä ruuasta pitäisi maksaa itsensä kipeäksi. Hyvinvointialan ammattilainen muistuttaa, että luonnostakin löytyy paljon terveellisiä ja ilmaisia raaka-aineita.
- Jotkut raaka-aineet ovat oikeasti hintavia, mutta mikä tahansa on kallista, jos siitä tulee hävikkiä, Rito toteaa.
Myös einesten ostaminen tulee kalliimmaksi kuin itse tehdyn ruuan syöminen.
- Yksi annos on kieltämättä kallista valmistaa, mutta loput voi pakastaa. Seuraavalla ruokailukerralla myös vaivan määrä puolittuu, Rito sanoo.
Ilo irti juureksista
Yksi aliarvostetuimmista raaka-aineista ovat Riton mukaan juurekset. Kirjailija kertoo, että hänen kotoaan löytyy aina porkkanoita.
- Niitä käytetään smoothieen, sämpylöihin, ruuanlaittoon, tehdään porkkanaranskalaisia ja syödään pelkiltään, Rito luettelee.
Hänen toinen suosikkinsa on kaurahiutaleet, jotka myös ilahduttavat monipuolisuudellaan sekä hinnallaan.
Tutustu ruokakauppaasi
Rito kannustaa tutustumaan ruokakaupan tarjontaan joskus rauhassa.
- Suosituimpien brändien tuotteet asetetaan kaupassa aina silmän korkeudelle. Alahyllyltä saattaa löytyä edullisempi versio ja vielä luomuna, nainen vinkkaa.
Lue myös: Ruoka-aineet, joita voit syödä hyvällä omallatunnolla
Lue myös: Eivätkö leipomuksesi ota onnistuakseen? 8 vinkkiä, joiden avulla onnistut varmasti