Herkullinen kasvispasta syntyy hetkessä: "Tiskiä ei tule lähes ollenkaan"
Televisiosta tutut kokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi halusivat suosikkireseptinsä kansien väliin. Kokkikaunottaret ovat tehneet yhdessä Samassa liemessä -tv-ohjelmaa. Alkuvuodesta ilmestyi samanniminen kirja.
- Tv:ssä voi näyttää vain murto-osan. Pursuamme ideoita ja halusimme tehdä sen ympärille vielä kirjan. Me käytämme keittokirjoja, ja on ihanaa, että ihmiset voivat kokata meidän ohjelmasta tuttuja reseptejä, Väntsi kuvailee.
Kiireessä ihmiset arvostavat nopeasti valmistuvia ruokia. Julkkiskokit korostavat, että se ei tarkoita sitä, että tarvitsisi sortua puolivalmisteisiin.
- Yhden astian ruuat ovat arjen pelastus. Kun teet ruokia, jotka vaativat montaa eri astiaa, sinun täytyy hallita kaikkia: tuolla kiehuu, tässä paistuu ja teet samalla lisukesalaattia, Väntsi kuvailee.
Hurmerinta vannoo peltiruokien nimeen.
Kirjassa on herkullisen pinaatti-hernepastan resepti. Kiireisenä päivänä kiität, kun reseptiin ei vaadita koko astiakavalkaadia.
- Tiskiä ei tule ähes ollenkaan, ruokakirjailijat iloitsevat.
Pinaatti-hernepasta
Kahdelle
100 g tuoretta pinaattia
100 g pastaa
1 pss pakasteherneitä (200 g)
1 pallo mozzarellaa
hieman sitruunankuorta
1 rkl sitruunanmehua
sormisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Pese pinaatti lävikössä ja jätä se siihen odottelemaan.
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan, mutta heitä herneet kattilaan kaksi minuuttia ennen kuin pasta on kypsää.
Kaada pasta ja herneet samaan lävikköön, jossa pinaatti on, valuta ja kaada koko komeus takaisin kattilaan. Revi päälle mozzarella ja raasta hieman sitruunankuorta. Purista mukaan sitruunamehua. Sekoita ja lisää sormisuolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä maun mukaan. Annostele lautasille.
Lue myös: Vihdoin se on keksitty: sipuli, joka ei itketä!
Lue myös: Suloinen jäätelöherkku ei voisi olla helpompi - ota haltuusi lastenjuhlien hitti