Täydellistä kesäruokaa! Ruokaisa panzanella-salaatti syntyy hetkessä
Moni meistä turvautuu samoihin arkiruokiin viikosta toiseen, vaikka helppoja reseptejä olisi olemassa jonoksi asti. Julia Tovesson jakaa nopeita kasvosruokavinkkejä tuoreessa kirjassaan Arkivegeä! (Atena).
Kesällä maistuvat raikkaat salaatit, joista saa täyttäviä ilman lihaakin. Poimimme kirjasta Tovessonin Panzanellan ohjeen, joka tarjoillaan mansikoiden ja halloumin kanssa. Kyseessä on toscanalainen leipäsalaatti, jota kirjailija kuvailee täydelliseksi kesäruuaksi. Jos haluat salaatista ruokaisemman lisää belugalinssejä tai pastaa. Se syntyy 20 minuutissa.
Panzanella (3-4 annosta)
6-8 viipaletta hapanjuuri leipää
200 g halloumia kuutioina
2 nektariinia pieninä paloina, poista kivet
200 g mansikoita pieninä paloina
3 pientä minikurkkua pieninä paloila
1/2 punainen chili silppuna
1 iso nippu tuoretta minttua karkeana silppuna
1/2 limen mehu
2 tl vaaleaa balsamiviinietikkaa
(2 pieni punasipuli ohuina viipaleina)
(1 iso nippu tuoretta basilikaa karkeana silppuna)
oliiviöljyä paistamiseen + 1 rkl marinadiin
sormisuolaa ja mustapippuria
Leikkaa leipä suupalan kokoisiksi paloiksi ja paista runsaassa öljyssä. Suolaa. Paista halloumi rapeaksi öljyssä. Laita halloumi ja leipä tarjoilulautaselle. Lisää päälle nektariinit, mansikat, kurkku, chili ja runsaasti yrttejä. Valuta pinnalle oliiviöljyä, limettimehua ja balsamiviinietikkaa. Lisää suola, pippuri ja tarjoa heti.
Lue myös: Kourtney Kardashianin suosikkisalaatinkastike syntyy hujauksessa - tarvitset vain viisi ainesosaa