Itsetehty mehujää on kesän makein herkku - kokeile kolmen ainesosan reseptiä jo tänään!
Vesimeloni ja mehujää ovat molemmat kesän klassikkoherkkuja, joita on ihana nautiskella erityisesti kuumana kesäpäivänä. Pure Wow -sivusto vinkkaakin nyt reseptistä, jossa yhdistyvät vesimelonin makeus ja mehujään raikkaus, ripauksella kiiviä.
Ota alta talteen helppo ohje, jonka avulla teet 12 mehujäätä vesimelonin ja kiivin yhdistelmästä.
Tarvitset:
1,9 dl sokeria
9,5 dl vesimelonia kuutioituna
5 kiiviä paloiteltuna
Vettä
Pahvimukeja
Jäätelötikkuja
Tee näin:
1. Ota kattila liedelle, kaada sokeri ja saman verran vettä hautumaan. Lämmitä keskilämmöllä ja sekoita niin kauan, kunnes sokeri on liuennut. Ota kattila pois liedeltä.
2. Soseuta vesimeloni ja 2/3 osaa sokeriseosta keskenään tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
3. Jaa sose 12 paperimukiin ja lisää jokaiseen annokseen tikku. Pakasta kahden tunnin ajan.
4. Soseuta kiivi ja loput sokeriseoksesta yhteen. Jaa annos tasaisesti 12 mukiin, jäätyneen vesimelonin päälle. Laita mehujäät takaisin pakkaseen, ja pakasta vähintään tunti.
Valmiit mehujäät säilyvät pakastimessa noin kahden viikon ajan.
Lue myös: Täydellistä kesäruokaa! Ruokaisa panzanella-salaatti syntyy hetkessä
Lue myös: Kolme ihanaa ja helppoa koristeluideaa kesän juhliin, joilla hurmaat kutsuvieraat
Lähde: Pure Wow