Joulupöydän jälkiruokaherkku hurmaa maullaan ja helppoudellaan - tarvitset vain kaksi ainesosaa
Itsetehty jälkiruoka kruunaa maittavan aterian, ja tänä vuonna joulupöydän herkku syntyy vaivatta vain kahdesta ainesosasta. Suklaapallojen resepti sisältää tummaa suklaata, joten ohje on sovellettavissa myös vegaaniseen ruokavalioon.
Tarvitset kulhon, tummaa suklaata ja kookosmaitoa. Voit halutessasi kruunata jälkkärin vaniljauutteella ja kaakaojauholla. Pääset lukemaan reseptin alta.
Noin 14 palaa:
255 grammaa tummaa suklaata
90 millilitraa kookosmaitoa (tölkistä, ravista hyvin)
½ teelusikallista vaniljauutetta
24 grammaa leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta
Tee näin:
1. Pilko suklaa pieniksi paloiksi keskikokoiseen kulhoon.
2. Lämmitä kookosmaito ja kaada kuuma seos suklaan päälle.
3. Anna suklaan sulaa kannen alla noin viiden minuutin ajan. Sekoita huolellisesti tasaiseksi seokseksi. Tässä vaiheessa voit halutessasi lisätä joukkoon vaniljauutteen.
4. Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa 2-3 tunnin ajan jämäkäksi.
5. Muotoile seos palloiksi kauhan tai ruokalusikan avulla.
Voit ennen tarjoilua pyöritellä palat vielä kaakaojauheessa tai lisätä päälle pienen kerroksen Nutellaa sekä rouhittuja pähkinöitä.
Lue myös: Hienostunut herkku! Porkkanakakku saa mehukkaan twistin suomalaiskondiittorin reseptissä
Lue myös: MTV: Tiesitkö, että joulutortut voi valmistaa nopeasti vohveliraudalla? Katso helppo ohje
Lue myös: Kaakaotrendi, joka ihastuttaa somessa - herkkutarjotin kokoaa makuelämykset yhteen makean ystävälle
Lähde: PureWow, Minimalistbaker