Kuva: Fotolia

Hyvä syy lisätä minttua ruokiin - yrtillä monia terveysvaikutuksia

20.12.2017 18:15 - Katariina Auvinen

Mintun sisältämät yhdisteet auttavat torjumaan tulehdusta ja pitämään hengityksen raikkaana.

Minttua pidetään yleensä ravintoloiden jäätelöannosten koristeena tai baari-iltojen mojiton pääraaka-aineena, mutta tiesitkö, että tällä raikkaalla yrtillä on monia terveysvaikutuksia? Sen vuoksi minttua kannattaa lisätä välillä esimerkiksi salaatteihin tai ruokiin. Sitä ei kuitenkaan kannata käyttää joka päivä, koska useiden lähteiden mukaan se voi rasittaa sydäntä. 

Good Housekeeping -julkaisu listasi mintun hyödyt. 

1. Minttu auttaa vatsaongelmiin
Minttu sisältää öljyjä, jotka voivat helpottaa kipeää ja turvonnutta vatsaa. Voit esimerkiksi juoda piparminttuteetä. 

2. Se ehkäisee tulehdusta
Minttu sisältää antioksidantteja. Tutkimusten mukaan mintun sisältämät yhdisteet voivat auttaa korjaamaan soluvaurioita ja ehkäisemään tulehduksellista tilaa kehossa. 

3. Se parantaa vastustuskykyäsi 
Juuri antioksidanttien vuoksi mintun on todettu parantavan myös vastustuskykyä. Mintussa on soluja suojaavia ainesosia. Tämä yrtti myös ehkäisee haitallisten bakteerien leviämisen kehossa. 

Lue myös: Superhelppo minttusuklaajuoma kruunaa joulun - katso ohje

Lähde: Good Housekeeping 

Kilpailut

Uusimmat