Eväät vai lounas? Syyt, joiden takia kannattaa panostaa omiin eväisiin
Kun nälkä kurnii vatsassa työpäivän keskellä ja työpaikan ruokala houkuttelisi. Joskus kannattaa kuitenkin miettiä edellisenä päivänä seuraavan päivän eväät valmiiksi, koska itse kootulla lounaalla on monia hyötyjä.
Tiedät tasan tarkkaan mitä lounaasi sisältää
Salaattilounaskin voi olla petollinen, jos et tiedä tasan tarkkaan mitä lounaasi sisältää. Valmissalaatit sisältävät usein tuhteja salaattikastikkeita, jotka voivat sisältää paljon kaloreita. Ravintolat käyttävät normaalistikin runsaasti rasvaa ja suolaa ruuissaan, joten jos vahdit linjojasi, kannattaa panostaa itse kokoamaasi lounaaseen ja ottaa eväsrasia mukaan.
Voit helposti määritellä annoskokosi
Kukapa ei olisi joskus ahtanut itseään täyteen lounasbuffetissa, jotta rahalle saisi vastinetta? Lounaspaikoissa annokset ovat yleensä runsaita, jonka vuoksi annoskokoa on jopa mahdoton säädellä nälkäisenä. Sen sijaan omissa eväissäsi voit miettiä annoskoot jo valmiiksi edellisenä päivänä.
Tiedät miten ruokasi on valmistettu
Saata käyttää esimerkiksi kasvisöljyä paistamiseen, koska haluat tehdä lounaastasi terveellisen. Yksi isoin plussa omissa eväissä on juuri se, että tiedät tasan tarkkaan, miten ne on valmistettu ja minkälaisista raaka-aineista.
Maistuvaa, mutta terveellistä
Jos pidät huolta ruokavaliostasi, voit helposti tehdä kotona hyvää ja maistuvaa ruokaa, joka on myös terveellistä. Tämän lisäksi säästät monesti rahaakin, koska saat samasta annoksesta mahdollisesti jo useamman päivän eväät.
Lue myös: Nainen kysyi netissä neuvoa miehensä eväsideaksi - ideoiden sijaan saikin vihaista palautetta
Lähde: Insider